ElaKiri Community
Downloads
Go Back   ElaKiri Community > General > ElaKiri Talk!
Reload this Page Network Help
Reply
 
Thread Tools
(#11)
Old
manojdhrma's Avatar
manojdhrma manojdhrma is offline
Senior Member
manojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of light
 
Posts: 909
Join Date: Aug 2011
10-23-2019, 11:15 AM

Wireless Router 2 ක් තියෙනව නම්... ඕකට cable එකකින් connect කරන්නම ඕනෙත් නැහැ. 2nd router එකේ අවශ්‍ය පහසුකම් තියෙනව නම් wireless ම connect කරන්නත් පුලුවන් කිසි කරදරයක් නැහැ. 1st Router එකේ තියෙන internet connection එකම 2nd එකට පාවිච්චි කරන්න හදන්නත් පුළුවන්. Wifi connection 2ක් විදිහටත් පෙන්නනව. network 2 ක් විදිහටත් තියෙනව. තවත් පහසුකම් තියෙනව නම් bandwidth/filter පවා හදන්න පුළුවන්.
Reply With Quote
(#12)
Old
ndnkavinda's Avatar
ndnkavinda ndnkavinda is offline
Senior Member
ndnkavinda is on a distinguished road
 
Posts: 518
Join Date: Oct 2007
10-23-2019, 11:18 AM

Quote:
Originally Posted by Kevin_Fdo View Post
Puluwan.. LAN to WAN connection ekak hadaganna one.. SSID awulak nane primary router eke WLAN disable karanna.. Modem router ekak on na bandwidth control karanna puluwan wireless router ekak ganin..

https://m.wikihow.com/Connect-Two-Routers
Thank you bro. oya use karanne fiber da? Mehema awlak nadda?
Reply With Quote
(#13)
Old
ndnkavinda's Avatar
ndnkavinda ndnkavinda is offline
Senior Member
ndnkavinda is on a distinguished road
 
Posts: 518
Join Date: Oct 2007
10-23-2019, 11:19 AM

Quote:
Originally Posted by manojdhrma View Post
Wireless Router 2 ක් තියෙනව නම්... ඕකට cable එකකින් connect කරන්නම ඕනෙත් නැහැ. 2nd router එකේ අවශ්‍ය පහසුකම් තියෙනව නම් wireless ම connect කරන්නත් පුලුවන් කිසි කරදරයක් නැහැ. 1st Router එකේ තියෙන internet connection එකම 2nd එකට පාවිච්චි කරන්න හදන්නත් පුළුවන්. Wifi connection 2ක් විදිහටත් පෙන්නනව. network 2 ක් විදිහටත් තියෙනව. තවත් පහසුකම් තියෙනව නම් bandwidth/filter පවා හදන්න පුළුවන්.
Ow machan okata ara DD-WRT support karana routers ona kiyanawane.
Reply With Quote
(#14)
Old
sidathsaumya sidathsaumya is offline
Senior Member
sidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to beholdsidathsaumya is a splendid one to behold
 
Posts: 41,220
Join Date: Jun 2009
Location: Seeduwa
Send a message via Yahoo to sidathsaumya
10-23-2019, 11:22 AM

bp
Reply With Quote
(#15)
Old
imhotep imhotep is offline
Senior Member
imhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of lightimhotep is a glorious beacon of light
 
Posts: 2,560
Join Date: Mar 2017
10-23-2019, 11:29 AM

Quote:
Originally Posted by ndnkavinda View Post
Yes. I the default router given by SLT does not support qos (bandwidth control). So i want to connect another good router like TP link to this and get another SSID. Thereby I should be able to control the IP address wise bandwidth speed. Otherwise you see the data is flowing like a tap from the fiber line. In facebook app there is no way to control the quality of the video. Everything eats my bandwidth.

Do you think this will work out?
It should.. Have you used DD-WRT or OpenWRT on a cheap supported router. It gives you a lot of features.
Sorry I haven't got a clue on what SLT uses.

Last edited by imhotep; 10-23-2019 at 11:30 AM.
Reply With Quote
(#16)
Old
Kevin_Fdo's Avatar
Kevin_Fdo Kevin_Fdo is online now
Senior Member
Kevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of lightKevin_Fdo is a glorious beacon of light
 
Posts: 2,502
Join Date: Jan 2019
Location: 𝟷𝟸𝟽.𝟶.𝟶.𝟷
10-23-2019, 11:29 AM

Quote:
Originally Posted by ndnkavinda View Post
Thank you bro. oya use karanne fiber da? Mehema awlak nadda?
Na bn fiber newei.. Oke QoS walin manually bandwidth control karanna baruwa athi kohomath..
Reply With Quote
(#17)
Old
manojdhrma's Avatar
manojdhrma manojdhrma is offline
Senior Member
manojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of light
 
Posts: 909
Join Date: Aug 2011
10-23-2019, 01:08 PM

Quote:
Originally Posted by ndnkavinda View Post
Ow machan okata ara DD-WRT support karana routers ona kiyanawane.
ඔව්. ඒක firmware එකක්නෙ. ඒක තියෙන්න ඕනෙ අදාල connection type mode එකක්. කීපයක් තියෙනව. සාමාන්‍යයෙන් internet connection එකත් තියෙන්න ඕනෙ නිසා Wireless Internet Service Provider mode එක තියෙන්න ඕනෙ. එතකොට 2nd router එක client mode එකක් වෙනව.

මම දැනටමත් මේ ක්‍රමේ පාවිච්චි කරනව. මට wifi access point 2 ක් තියෙනව. (network 2 ක්) 2 න් ම internet access තියෙනව. 2 න් ම local cable දෙන්නත් පුළුවන්. 1 ni network එක හරහා 2 වෙනි network එකට යන්න පුළුවන්. 2 ni router එකෙන් bandwidth control කරන්නත් පුළුවන්. ඊට අමතරව සමහර filtering පවා දාලත් තියෙනව.
Reply With Quote
(#18)
Old
ndnkavinda's Avatar
ndnkavinda ndnkavinda is offline
Senior Member
ndnkavinda is on a distinguished road
 
Posts: 518
Join Date: Oct 2007
10-23-2019, 01:12 PM

Quote:
Originally Posted by manojdhrma View Post
ඔව්. ඒක firmware එකක්නෙ. ඒක තියෙන්න ඕනෙ අදාල connection type mode එකක්. කීපයක් තියෙනව. සාමාන්‍යයෙන් internet connection එකත් තියෙන්න ඕනෙ නිසා Wireless Internet Service Provider mode එක තියෙන්න ඕනෙ. එතකොට 2nd router එක client mode එකක් වෙනව.

මම දැනටමත් මේ ක්‍රමේ පාවිච්චි කරනව. මට wifi access point 2 ක් තියෙනව. (network 2 ක්) 2 න් ම internet access තියෙනව. 2 න් ම local cable දෙන්නත් පුළුවන්. 1 ni network එක හරහා 2 වෙනි network එකට යන්න පුළුවන්. 2 ni router එකෙන් bandwidth control කරන්නත් පුළුවන්. ඊට අමතරව සමහර filtering පවා දාලත් තියෙනව.
Monawada oyage router brands? SLT eken dena Huawei ekai thawa Huawei / Dialog router ekak ekka oka karanna puluwan da? Kohomada karnne?
Reply With Quote
(#19)
Old
ryandok's Avatar
ryandok ryandok is offline
Senior Member
ryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud ofryandok has much to be proud of
 
Posts: 15,714
Join Date: Oct 2011
Location: වලපල්ලේ
10-23-2019, 01:55 PM

bump
Reply With Quote
(#20)
Old
manojdhrma's Avatar
manojdhrma manojdhrma is offline
Senior Member
manojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of lightmanojdhrma is a glorious beacon of light
 
Posts: 909
Join Date: Aug 2011
10-23-2019, 02:09 PM

Quote:
Originally Posted by ndnkavinda View Post
Monawada oyage router brands? SLT eken dena Huawei ekai thawa Huawei / Dialog router ekak ekka oka karanna puluwan da? Kohomada karnne?
ඒගොල්ලො දෙන router ඇවිල්ල Basic features විතරයි තියෙන්නෙ. ලොකු වැඩ කරන්න බැහැ ඒවගෙන්. ඉතාම පොඩි දේවල් විතරයි. හැබැයි 1st router එක ඒ දෙන එක තියාගෙන 2nd router එකට හොඳ එකක් ගන්න එක තමයි කරන්න තියෙන්නෙ.

මගෙ තියෙන්නෙ TP-Link router එකක්. TP-Link හැම එකකම WISP Client Mode නැතිවෙන්න පුළුවන්. ටිකක් හොයල බලල ගන්න. තව TP link වලට අමතරව වෙනත් router උනත් හොයාගන්න පුළුවන් වෙයි. Wireless N Router කියල එන ගොඩක් ඒවගෙ සාමාන්‍යයෙන් features තියෙනව. හැබැයි ඒක හරියට විස්තර බලල ගන්න එක හොඳයි.

වැඩිය ලොකු ඒවගෙ නෙමෙයි... මේ පහළ පින්තූරෙ තියෙන ජාතියේ ඒවගෙත් ඒ පහසුකම තියෙනව. මම මේ ජාතියේ එකකිනුත් ඒ දේම කරල තියෙනව. Internet connection නොතිබුණත් Basic router එක on කරල wifi enable කරල තියෙන්න ඕනෙ. එච්චරයි. දෙකම connect කරන්න පුලුවන්.



ගොඩක් වෙලාවට මේ වගේ ගොඩක් feature තියෙන්න ඕනෙ router firmware එකට log උනාම. Advance Routing, Bandwidth control, Port Forwarding වගේ දේවල් basic router වල සාමාන්‍යයෙන් එන් නැහැ කලාතුරකින් තියෙන්න පුළුවන්. ඒත් ගොඩක්ම තියෙන්නෙ basic දේවල් විතරයි.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright © 2006 - 2011 ElaKiri™ Beta2.Evo vBulletin, vBa iBproArcade Subdreamer I-Magic MKv

Page generated in 0.03576 seconds with 11 queries