ElaKiri Community
Downloads
Go Back   ElaKiri Community > Computers & Internet > Web Development
Reload this Page php කාපරයෙක් වෙමු
Reply
 
Thread Tools
(#21)
Old
P_Namal's Avatar
P_Namal P_Namal is offline
Senior Member
P_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really nice
 
Posts: 873
Join Date: Oct 2007
Location: https://storemate.lk
05-30-2012, 09:24 PM

Quote:
Originally Posted by Mal Baba View Post
100% True Machan
agree with u
Reply With Quote
(#22)
Old
argan's Avatar
argan argan is offline
Senior Member
argan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to beholdargan is a splendid one to behold
 
Posts: 15,844
Join Date: Jul 2007
Location: <<< Benthara Gangen Eha >>>
Send a message via Skype™ to argan
05-30-2012, 09:32 PM

Ela wadak machan...digatama karagena yamu...
Reply With Quote
(#23)
Old
Thilantdm's Avatar
Thilantdm Thilantdm is offline
Senior Member
Thilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to beholdThilantdm is a splendid one to behold
 
Posts: 21,027
Join Date: Sep 2010
Location: අද නම් හදට ආවා
Send a message via AIM to Thilantdm
05-30-2012, 09:44 PM

pattai machn ada nm rep dnna widiyak na
Reply With Quote
(#24)
Old
ltty head's Avatar
ltty head ltty head is offline
Senior Member
ltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of lightltty head is a glorious beacon of light
 
Posts: 4,156
Join Date: May 2009
05-30-2012, 09:47 PM

great work.. rep +4
Reply With Quote
(#25)
Old
P_Namal's Avatar
P_Namal P_Namal is offline
Senior Member
P_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really nice
 
Posts: 873
Join Date: Oct 2007
Location: https://storemate.lk
05-30-2012, 09:48 PM

Quote:
Originally Posted by Thilantdm View Post
pattai machn ada nm rep dnna widiyak na
ඔන්න එහෙනම් මගෙන් උඹට
Reply With Quote
(#26)
Old
Anjulayr's Avatar
Anjulayr Anjulayr is offline
Senior Member
Anjulayr is just really niceAnjulayr is just really niceAnjulayr is just really niceAnjulayr is just really niceAnjulayr is just really niceAnjulayr is just really niceAnjulayr is just really niceAnjulayr is just really niceAnjulayr is just really niceAnjulayr is just really nice
 
Posts: 1,974
Join Date: Sep 2011
Location: kotte
05-30-2012, 09:51 PM

BuMp
Reply With Quote
(#27)
Old
randitha chathumal's Avatar
randitha chathumal randitha chathumal is offline
Senior Member
randitha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of lightranditha chathumal is a glorious beacon of light
 
Posts: 5,785
Join Date: Jul 2011
05-30-2012, 10:00 PM

ela +2
Reply With Quote
(#28)
Old
shenal1234's Avatar
shenal1234 shenal1234 is offline
Senior Member
shenal1234 is an unknown quantity at this point
 
Posts: 128
Join Date: Nov 2011
Location: Negombo
Send a message via Skype™ to shenal1234
05-30-2012, 10:08 PM

Ela macho..digatama karapan...
Reply With Quote
(#29)
Old
P_Namal's Avatar
P_Namal P_Namal is offline
Senior Member
P_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really niceP_Namal is just really nice
 
Posts: 873
Join Date: Oct 2007
Location: https://storemate.lk
Database එකේ තියන data view කරගමු. - 05-30-2012, 11:46 PM

මේ post එකෙන් මං බලාපොරොත්තු වෙන්නේ කලින් post එකේ දාපු data ටික කොහොමද view කරගන්නේ කියලා. මුලින්ම ඔයාලා කලින් form එකෙන් data set 4ක් 5ක් විතර දාගෙන ඉන්න මොකද අපට display කරගන්න data අවශ්‍ය නිසා.




දැන් අලුත් php file එකක් කලින් විදියම හදාගන්න view.php කියලා.



මේ page එකට link එකක් දාගෙන ඉමු index එකේ.

HTML Code:
<a href="view.php">View Data</a>


මේක ඉතින් මෙලෝ රහක් නැති නිසා දාමු පොඩි style එකක්. මුලින්ම මේක div එකකින් වට කරගන්න.


HTML Code:
<div class="link">

    <a href="view.php">View Data</a>

</div>

දැන් මේ style එක දාගන්න.

Code:
  .link{

        margin: auto;

        width: 100px;

    }

    .link a{

        border: 1px solid #999;

        color: black;

        display: block;

        font: 12px arial;

        padding: 10px;

        text-align: center;

        text-decoration: none;

    }

    .link a:hover{

        background-color: #999;

        color: white;

        font-weight: bold;

    }



මේකෙදීත් අපි database එකත් එක්ක ගනුදෙනු කරන නිසා මුලින්ම කරන්න ඕනි වැඩේ තමයි connection එක හදාගන්න එක. ඊට පස්සේ data සියල්ලම retrieve වෙන MySQL query එක ලියමු.


PHP Code:
<?php

//connecting database

$con mysql_connect("localhost""root""") or die('Cannot connect to the database');

mysql_select_db('phpblog'$con) or die('cannot select the  database');

$result mysql_query("select * from register");
මේ MySql query එකේ තරු ලකුණෙන් කියන්නේ database filed හැම එකකම data ගන්න කියලයි. ඒ කියන්නේ ID,NAME,ADDRESS,BIRTHDAY &amp; PHONE කියන filed වල තියෙන ඒවා. එහෙම නැත්තම් අපිට ඕන filed name ටික විතරක් දෙන්නත් පුලුවන්.

නම විතර නම් : select name from register
නමයි address එකයි නම් : select name,address from register

දැන් මේකෙන් එන data ටික අපි සමාන කරගෙන තියෙන $result කියන variable එකට ඇවිල්ලයි තියෙන්නේ.

මේක නිකමට වගේ echo කරලා බැලුවොත් පෙනෙයි අපිට ඕනි එක නෙවෙයි ඇවිත් තියෙන්නේ කියලා. Resource id #4 වගේ මොකක් හරි තමයි print වෙන්නේ.

ඉතින් මේකෙන් return වෙන value, array එකකට දාගන්න ඕනි.

මේ code එකෙන් ඒක කරගන්න පුලුවන්.

PHP Code:
$row mysql_fetch_array($result
දැන් ඔයාලා echo $row කියලා ගහලා බැලුවනම් print වෙන්නේ Array කියලා. Array එකේ තියෙන value print කරගන්නවා නම් print_r($row) කියලා ගහලා බලන්න.

එත් පොඩි අවුලක් තියෙනවා නේද? එකක් නෙවෙයි 2ක් තියෙනවා. පලවෙනි එක තමයි අපිට data display කරගන්න ඕනි ඔය විදියට නෙවෙයි. ටිකක් ලස්සනට පෙන්නගන්න එපැයි. අනිත් අවුල තමයි ඔතන පෙන්නන්නේ එක row එකයි. අනිත් data ටික නෑ.

ඇත්තටම database එකෙන් එන data එන්නේ row විදියට. ඒ කියන්නේ database එකේ table එකේ row 5ක් තියෙනවා නම් array 5කට assign වෙනවා වගේ. එතකොට row 5ම පෙන්නන්න ඕනි නම් loop එකක් දාන්න වෙනවා.


PHP Code:
while ($row mysql_fetch_array($result)) {

    echo 
$row['name'];

    echo 
$row['address'];

    echo 
$row['birthday'];

    echo 
$row['phone'];

    echo 
"&lt;/br&gt;";




මේ ටික එනවා කියන්නේ වැඩේ සෑහෙන තරමට ගොඩ. මේක table එකකට ඔබා ගත්ත නම් ලස්සන කරලා ගන්න තිබ්බා. ඔන්න එබුවා එහෙනම්.

PHP Code:

echo "<table>";

while (
$row mysql_fetch_array($result)) {

    echo 
"<tr>";
    echo 
"<td>" $row['name'] . "</td>";
    echo 
"<td>" $row['address'] . "</td>";
    echo 
"<td>" $row['birthday'] . "</td>";
    echo 
"<td>" $row['phone'] . "</td>";
    echo 
"</tr>";
}

echo 
"</table>"

මේ style ටිකත් දාලා බලන්නකෝ..

Code:
 table{

        background-color: lightskyblue;
        font: 12px arial;
        margin: 50px auto;
        padding: 10px;
        width: 400px;
    }

    table tr:first-child{
        text-align: left;
    }
    table tr td{
        font:12px arial;

    }

පොඩි link එකකුත් දෙමු index page එකට යන්න.

HTML Code:
<div class="link">
    <a href="index.php">Home</a>
</div>
Code:
.link{
        margin: auto;
        width: 100px;
    }
    .link a{
        border: 1px solid #999;
        color: black;
        display: block;
        padding: 10px;
        text-align: center;
        text-decoration: none;
    }
    .link a:hover{
        background-color: #999;
        color: white;
        font-weight: bold;
    }


download the code

මහ ලොකු අමාරුකමක් නම් නෑ මේවගේ. මුලදි පුරුදු නැති වුණාම ඒ වගේ දෙයක් දැනෙන්න පුලුවන්. එත් ටික කාලයක් ආසාවෙන් කලාම ඇගටම එනවා. ඊලග post එකේ මේකේ update එකයි delete එකයි කරමු.




http://phpkaparayo.blogspot.com/

Last edited by P_Namal; 05-30-2012 at 11:54 PM.
Reply With Quote
(#30)
Old
Ayeshlive's Avatar
Ayeshlive Ayeshlive is offline
Senior Member
Ayeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to allAyeshlive is a name known to all
 
Posts: 10,705
Join Date: Jul 2011
Location: *̶͑̾̾​̅ͫ͏̙̤g͛͆̾ͫ̑͆&
05-31-2012, 12:19 AM

නාමල් සහෝදරයාගේ thread එකේ මම පොස්ට් දාන එක හරි නැද්ද මන්ද කියලත් හිතෙනවා. නාමල් ඇතුලේ දේවල් කියනකොට මම කියන්නම් නාමල්ට අත ඇරෙන්න පුළුවන් දේවල් ටිකක්.

php වලින් web site එකක් හැදුවට පස්සේ වෙබ් site එක live site එකට ගෙන්න කලින් performance එහෙම test කරන්න ඕනේ. ජොබ් එකකට යනවනම් මේක හුගක් වැදගත් වෙඉ.


මුලින්ම කියන්න මම echo සහ print කියන commands දෙකේ වෙනස.
මේ දෙකෙන්ම වෙන්නේ එකම දේ thamai. ඒ වුනත් echo කියන එක print කියන එකට වැඩ ස්පීඩ් අතින් ඉස්සරහින් ඉන්නේ.

$status = print 'OMG I printed this!';

උද තියෙන code එක ගහල බැලුවම ඔයගොල්ලෝ දකීවි $status කියන variable එකේ TRUE කියන boolean data store වෙලා කියල. නමුත් echo command එකෙන් එහෙම වෙන්නේ නැහැ.
ඒ නිසා තමි echo කියන එක performance අතින් hondai කියන්නේ.

තවත් එකක් තමි ' සහ " සලකුණඋ දෙක.

<?php
$what = 'rocks';
print "Ayesh $what ".<br />;
print 'Ayesh $what ';
?>

Output:
Ayesh rocks
Ayesh $what

මේ විදිහට වෙන්නේ පලවෙනි line එක double quotes අතරේ තියෙන නිසි. ඔයගොල්ලෝ මොකක්හරි text එකක් අස්සේ variable එකකුත් ඔබනවානම් double quotes පාවිච්චි කරන්න පුළුවන්. හබි එක performance අතින් ටිකක් හොඳ නැහැ.

print 'Ayesh '.$what;

meka thamai hondama widiha.


Thawath deyak thamai <?php ?> tags.
PHP tags <? ?> kiyalath gahanna puluwan. eth ekata purudu wenna epa.
<?php kiyana eka thamai hondama widiha patanganna.
Anith eka, php block ekak page eka iwarawenakota ?> kiyala gahala iwara karanna onema na. mamanam puruddak widihata <?php tag walin patan ganne. page eke anthimata ?> kiyala gahanne na.

Last edited by Ayeshlive; 05-31-2012 at 12:24 AM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
නාමල් බොරුකාරයා, පොන්න නාමල්, learnphp, lilman, mahinda hora, mahinda ponnaya, php කාපරයෙක් වෙමුද?, wilsan mama

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright © 2006 - 2011 ElaKiri™ Beta2.Evo vBulletin, vBa iBproArcade Subdreamer I-Magic MKv

Page generated in 0.03156 seconds with 9 queries