අමු මිරිස් ජූස් එකක් හදලා බීලා බලහන්කො මම කියනවට. අමුතු ගතියක් තියෙනවා ඕයි. 🤨🤨

IndrajithGamage

Well-known member
  • Oct 6, 2022
    9,803
    10,892
    113
    නිකන් අ‍ාතල් එකට වගේ try කරලා බැලුවා. එක එක පලතුරු ජූස් වර්ග, බීට්, කැරට් වගේ එළවලු ජූස් වර්ග ඕන තරම් තියෙනවනෙ බං ඉතින්. එ‍් වගේම තමයි කරන්න තියෙන්නෙ.

    අමු මිරිස් ග්‍රෑම් 100 ක් විතර නැටි අයින් කරලා ගාණට blender කරගෙන, එ‍්කට සීනි හැඳි 4 යි, ලුණු තේ හැන්දයි, පොඩි දෙහි බාගෙක වගේ අ‍ැඹුල් ටිකකුයි දාලා සීතල වතුර mix කරලා පෙරාගෙන වීදුරුවකට දාගෙන, ඕන නම් අයිස් කැටත් දාලා බොන්නයි තියෙන්නෙ.

    මම කියනවට බීලා බලහන්කො අමුතුම ගතියක් තියෙනවා යකෝ. හිතෙන්නෙ මෙලෝ රහක් නැති වෙයි කියලා, හැබැයි අමුතුම මෙව්වා එකක් තියෙනවා. සීරියස් කියන්නෙ. පොඩ්ඩක් විතර අර මිරිස් ලුණු එහෙම දාපු පලතුරු වර්ග කනවා වගේ feeling එකක් තියෙන්නෙ. මොනවා වුණත් සිරාවටම රහයි.

    හිතෙන් හිතාගෙන මට බනිනවා වෙනුවට හදාගෙන බීලා බලලම කියහන්කො මම කියන්නෙ බොරුද කියලා. 😍

    Joke නෙවෙයි මට නම් හිතෙනවා යකෝ බිස්නස් idea එකක් වුණත් වෙයි කියලා. 💡💡
     
    Last edited:

    Bitter Truth

    Well-known member
  • Dec 19, 2015
    18,435
    36,313
    113
    අමු මිරිස් නියම කෑමක් immune system ඵකට..හැමදාම අමු මිරිස් කරලක් ඵක්ක රතුළුෑණු ගෙඩි දෙක තුනක් බත් ඵක්ක කන උන්ට ලෙඩ හැදෙනව හරිම අඩුයි.දැන් කාලේ උන් කොහෙද කන්නේ ජරා කෑමමයි..ඉස්සසර ලංකාවේ මිනිස්සු පුරුද්දක් විදිහට ඵහෙම කාලා තියෙන්නේ ඒකේ ගුණය දන්න නිසා.

    DSDMOnl.jpeg
     

    MR.YOLO

    Well-known member
  • Nov 27, 2023
    2,956
    5,230
    113
    මිරිස් හොද්ද හදනවා බම් සමහර දාට, මිරිස් වැඩිය කන්න කැමති නෑ මම, 🥵 හැබැයි අපේ පියා මිරිස් හෝද්දක් හදනවා එක නම් කන්න පුළුවන් බම් දිව පැලෙන්න.

    මිංචි කොළ/ තක්කාලි/ එක එක ජාති වල මිරිස් (නයි මිරිස්,කෝච්චි,අමු මිරිස්,මාළු මිරිස්,බෙල් පේපර්) ඔක්කොම එකට දාලා තුනපහ අඩුම කුඩුම දාල හොද්ද හදලා ඒ හොද්ද belnder කරනවා, එහෙම කරලා ඒ mixer එකට යෝගට් එකක් හරි curd හැඳි 3ක් හරි එක්ක පොල් කිරි කොප්පයක් දාල ආපහු ලිපේ තියලා වතුර බස්සල උකු කරගන්නවා ගානට.

    පස්සේ පරිප්පු තෙම්පරාදුව දානවා වගේ ලුණු ගෙඩි දෙකයි සුදුළූණු බික් 4ක්5ක් එක්ක පොල් තෙල් හැඳි 4ක් වගේ දාල බැදලා කෑලි මිරිස් පොඩ්ඩක් දාල ඒ තෙල් එකම අර කලින් මිරිස් හොද්දට දානවා.
     

    SIC

    Well-known member
  • Dec 3, 2012
    9,711
    4,995
    113
    KALUTHARA
    මිරිස් හොද්ද හදනවා බම් සමහර දාට, මිරිස් වැඩිය කන්න කැමති නෑ මම, 🥵 හැබැයි අපේ පියා මිරිස් හෝද්දක් හදනවා එක නම් කන්න පුළුවන් බම් දිව පැලෙන්න.

    මිංචි කොළ/ තක්කාලි/ එක එක ජාති වල මිරිස් (නයි මිරිස්,කෝච්චි,අමු මිරිස්,මාළු මිරිස්,බෙල් පේපර්) ඔක්කොම එකට දාලා තුනපහ අඩුම කුඩුම දාල හොද්ද හදලා ඒ හොද්ද belnder කරනවා, එහෙම කරලා ඒ mixer එකට යෝගට් එකක් හරි curd හැඳි 3ක් හරි එක්ක පොල් කිරි කොප්පයක් දාල ආපහු ලිපේ තියලා වතුර බස්සල උකු කරගන්නවා ගානට.

    පස්සේ පරිප්පු තෙම්පරාදුව දානවා වගේ ලුණු ගෙඩි දෙකයි සුදුළූණු බික් 4ක්5ක් එක්ක පොල් තෙල් හැඳි 4ක් වගේ දාල බැදලා කෑලි මිරිස් පොඩ්ඩක් දාල ඒ තෙල් එකම අර කලින් මිරිස් හොද්දට දානවා.

    Patta sarai ne bn
     
    • Like
    Reactions: MR.YOLO

    MR.YOLO

    Well-known member
  • Nov 27, 2023
    2,956
    5,230
    113
    Patta sarai ne bn
    වැඩි සැරක් නෑ බම් එක පොඩි portion එකක් කෑවම සැර හිටින්නේ නෑ, කරිය thick නිසා හැන්දක් දෙකක් බත් පිඟානක් එක්ක සෙට් වෙනවා, හැබැයි පාන් / ඉඳිආප්ප වගේ කරිය ගොඩක් කන්න උවමනා කෑම එක්ක කන්න බෑ, කරිය වැඩිපුර කන්න කන්න දැවිල්ල සෙට් වෙනවා. මිරිස් වල සැර ටිකක් බාල වෙනවා ඒක හදද්දී දාන යෝගට්/curd වලින්.
     
    • Love
    Reactions: Kalegana and SIC

    Mahesh Wanasinghe

    Well-known member
  • May 28, 2023
    10,452
    11,509
    113
    United States
    මිරිස් කරල්, රතු ලූනු අඹරලා හදපු කොච්චි සම්බෝලයක් එක්ක මේ ලගදි රොටියක් කෑවා. පට්ට රහයි. උබේ ත්‍රෙඩ් එක දැක්ක ගමන් ඔලුවට ආවේ ඒ රොටිය
     

    Kolama

    Well-known member
  • Sep 11, 2008
    18,407
    21,287
    113
    ලිම්පෝපෝ කන්දෙ
    • Haha
    Reactions: MR.YOLO

    Kalegana

    Well-known member
  • Sep 23, 2007
    27,382
    58,539
    113
    Kuwait-Galle
    මිරිස් හොද්ද හදනවා බම් සමහර දාට, මිරිස් වැඩිය කන්න කැමති නෑ මම, 🥵 හැබැයි අපේ පියා මිරිස් හෝද්දක් හදනවා එක නම් කන්න පුළුවන් බම් දිව පැලෙන්න.

    මිංචි කොළ/ තක්කාලි/ එක එක ජාති වල මිරිස් (නයි මිරිස්,කෝච්චි,අමු මිරිස්,මාළු මිරිස්,බෙල් පේපර්) ඔක්කොම එකට දාලා තුනපහ අඩුම කුඩුම දාල හොද්ද හදලා ඒ හොද්ද belnder කරනවා, එහෙම කරලා ඒ mixer එකට යෝගට් එකක් හරි curd හැඳි 3ක් හරි එක්ක පොල් කිරි කොප්පයක් දාල ආපහු ලිපේ තියලා වතුර බස්සල උකු කරගන්නවා ගානට.

    පස්සේ පරිප්පු තෙම්පරාදුව දානවා වගේ ලුණු ගෙඩි දෙකයි සුදුළූණු බික් 4ක්5ක් එක්ක පොල් තෙල් හැඳි 4ක් වගේ දාල බැදලා කෑලි මිරිස් පොඩ්ඩක් දාල ඒ තෙල් එකම අර කලින් මිරිස් හොද්දට දානවා.
    හදන විදිය හරියට කියල දියන් බලන්න ට්‍රයි එකක් දාන්න..
     

    MR.YOLO

    Well-known member
  • Nov 27, 2023
    2,956
    5,230
    113
    හදන විදිය හරියට කියල දියන් බලන්න ට්‍රයි එකක් දාන්න..
    උබට සෙට් වෙන මිරිස් ජාති ටික අරන් කපාගෙන (ඇට අයින් කරලා නම් එහෙමයි ඇට එක්ක නම් එහෙමයි) මිංචි කොළ කපලා/ තක්කාලි කපලා/ වතුර දාල තම්බගනින්, තැම්බෙන කොට පරිප්පු හදනවා වගේ තුනපහ/මසාලා පවුඩර් (උබට ඔහෙ ඕනිතරම් ගන්න තියනවා නේ මසාලා)/කුරුදු/අනිත් කුඩු ජාති උඹ ඔහෙ කන දේවල් දාලා හොද්ද වගේ තම්බලා ගනින්

    හොද්ද හැදුවා, food processor type එකේ belnder එකක් තියනව නම් කෙලින්ම එකට දාලා belnder කරපං, නැත්තන් ටිකක් නිවෙන්න තියලා මද රස්නෙන් normal belnder එකක් තියේනම් එකට දාලා belnder කරපං, කොහොම හරි වෙන්න ඕනි හොද්දේ වතුර ටික එක්ක මිරිස් කෑලි හොඳට blend වෙලා mix වෙන්න ඕනි. මුලින්ම තැම්බුණු කෑලි ටික විතරක් හොද්දෙන් තෝරලා දාල pulp එක වෙන්න බ්ලෙන්ඩ් කරලා හොදි වතුර පස්සේ ඒ pulp එකටම දාල දෙවනි පාර blend කළත් අවුලක් නෑ, කොහොම හරි කෑලි හැපෙන්න අහුවෙන්න බෑ.

    ඊටපස්සේ ඒ mixer එක ආපහු බාජනේට දාල යෝගට් හරි curd හරි එක්ක පොල් කිරි එක cup එකක් දාලා අර වතුර වගේ ගතිය යන්න හිඳලා බාපන්.

    තෙම්පරාදුවට onion garlic දෙක උබට ඕනි තරම දාල පොල් තෙල් හරි මොනාහරි වෙන තෙලක් දාල රන්වන් පාට එක්ක බැදුම් සුවඳ එන්න බැදලා ගනින්, ඔලිව් තෙල් වගේ දානවා නම් අර බැදුමට පොල් තෙල් අඩුවෙන් දාපන්. Ghee හරි butter ghee හරි හැන්දක් උනත් දාල ගන්න පුළුවන් අවුලක් නෑ, හැබැයි Ghee / butter ghee / olive වලින් තෙම්පරාදු කරන්න යන්න එපා රස අවුල් යන නිසා, තෙම්පරාදුව බාද්දී පොඩ්ඩක් දාල ගත්තට අවුලක් නෑ පට්ට රසයි.

    තෙම්පරාදුව අර හොද්දට දාල කන්න ගන්න තියෙන්නේ, කුබිස් / චපාති / රෝස් පාන් එක්ක try කළා මම පට්ට රසයි බම්.
     

    Kalegana

    Well-known member
  • Sep 23, 2007
    27,382
    58,539
    113
    Kuwait-Galle
    උබට සෙට් වෙන මිරිස් ජාති ටික අරන් කපාගෙන (ඇට අයින් කරලා නම් එහෙමයි ඇට එක්ක නම් එහෙමයි) මිංචි කොළ කපලා/ තක්කාලි කපලා/ වතුර දාල තම්බගනින්, තැම්බෙන කොට පරිප්පු හදනවා වගේ තුනපහ/මසාලා පවුඩර් (උබට ඔහෙ ඕනිතරම් ගන්න තියනවා නේ මසාලා)/කුරුදු/අනිත් කුඩු ජාති උඹ ඔහෙ කන දේවල් දාලා හොද්ද වගේ තම්බලා ගනින්

    හොද්ද හැදුවා, food processor type එකේ belnder එකක් තියනව නම් කෙලින්ම එකට දාලා belnder කරපං, නැත්තන් ටිකක් නිවෙන්න තියලා මද රස්නෙන් normal belnder එකක් තියේනම් එකට දාලා belnder කරපං, කොහොම හරි වෙන්න ඕනි හොද්දේ වතුර ටික එක්ක මිරිස් කෑලි හොඳට blend වෙලා mix වෙන්න ඕනි. මුලින්ම තැම්බුණු කෑලි ටික විතරක් හොද්දෙන් තෝරලා දාල pulp එක වෙන්න බ්ලෙන්ඩ් කරලා හොදි වතුර පස්සේ ඒ pulp එකටම දාල දෙවනි පාර blend කළත් අවුලක් නෑ, කොහොම හරි කෑලි හැපෙන්න අහුවෙන්න බෑ.

    ඊටපස්සේ ඒ mixer එක ආපහු බාජනේට දාල යෝගට් හරි curd හරි එක්ක පොල් කිරි එක cup එකක් දාලා අර වතුර වගේ ගතිය යන්න හිඳලා බාපන්.

    තෙම්පරාදුවට onion garlic දෙක උබට ඕනි තරම දාල පොල් තෙල් හරි මොනාහරි වෙන තෙලක් දාල රන්වන් පාට එක්ක බැදුම් සුවඳ එන්න බැදලා ගනින්, ඔලිව් තෙල් වගේ දානවා නම් අර බැදුමට පොල් තෙල් අඩුවෙන් දාපන්. Ghee හරි butter ghee හරි හැන්දක් උනත් දාල ගන්න පුළුවන් අවුලක් නෑ, හැබැයි Ghee / butter ghee / olive වලින් තෙම්පරාදු කරන්න යන්න එපා රස අවුල් යන නිසා, තෙම්පරාදුව බාද්දී පොඩ්ඩක් දාල ගත්තට අවුලක් නෑ පට්ට රසයි.

    තෙම්පරාදුව අර හොද්දට දාල කන්න ගන්න තියෙන්නේ, කුබිස් / චපාති / රෝස් පාන් එක්ක try කළා මම පට්ට රසයි බම්.
    පට්ට පට්ට.. සුපිරියක් වගේ. ට්‍රයි එකක් දීල බලන්නම් මේ විදියට..
     

    IndrajithGamage

    Well-known member
  • Oct 6, 2022
    9,803
    10,892
    113
    අ‍ැත්‍තටම වැදගත් උන්ට කියල දෙන්නම්.

    1. Anal කරන්න එච්චර ලේසි නෑ. විශේෂයෙන්ම උඹෙ පයිය සාමාන්‍යයෙන් හරි මහතයි නම් සහ කෙල්ල පොඩියි නම්. පටන් ගද්දි ටිකක් ඉවසීමෙන් කරපන්. ගොඩක් උන් නාන්නෙම මෙතන. ඕනවට වඩා හදිස්සි කරලා කෙල්ලට රිදිලා එපා වුණොත් අප්පිරියාම වෙයි.

    2. රිදෙන් නැතිව කරන්න 90% ම වැඩේ තියෙන්නෙ කෙල්ලගෙ අතේ. ඕනම 18+ කෙල්ලෙක්ගෙ Anal sphincter එකට කිසිම අවුලක් නැතිව සාමාන්‍ය පයියක ගාණට expand වෙන්න පුළුවන්, හැබැයි එහෙම relax කරගන්න ගොඩක් අයට තේරෙන් නෑ. රිදෙනවා කියල හිතුවොත්, බය වුණොත්, කලින් මාළු පොන්නයෙක් නොදැන අරින්න ගිහින් රිදිලා එපා වෙලා තිබ්බොත් අනිවා අමාරුයි. Expand වෙන්න පුළුවන් කියන එකට හොඳම සාක්ෂිය රෙන්න පටන් ගන්න වෙලාවට යන මුල්ම බෙට්ටෙ මහත බලහන්. එ‍්ක අනිවාර්යයෙන්ම ලංකාවෙ ඕනම normal එකෙක්ගෙ පයිය size ම තමයි.
     
    • Love
    Reactions: Kalegana

    Kalegana

    Well-known member
  • Sep 23, 2007
    27,382
    58,539
    113
    Kuwait-Galle
    අ‍ැත්‍තටම වැදගත් උන්ට කියල දෙන්නම්.

    1. Anal කරන්න එච්චර ලේසි නෑ. විශේෂයෙන්ම උඹෙ පයිය සාමාන්‍යයෙන් හරි මහතයි නම් සහ කෙල්ල පොඩියි නම්. පටන් ගද්දි ටිකක් ඉවසීමෙන් කරපන්. ගොඩක් උන් නාන්නෙම මෙතන. ඕනවට වඩා හදිස්සි කරලා කෙල්ලට රිදිලා එපා වුණොත් අප්පිරියාම වෙයි.

    2. රිදෙන් නැතිව කරන්න 90% ම වැඩේ තියෙන්නෙ කෙල්ලගෙ අතේ. ඕනම 18+ කෙල්ලෙක්ගෙ Anal sphincter එකට කිසිම අවුලක් නැතිව සාමාන්‍ය පයියක ගාණට expand වෙන්න පුළුවන්, හැබැයි එහෙම relax කරගන්න ගොඩක් අයට තේරෙන් නෑ. රිදෙනවා කියල හිතුවොත්, බය වුණොත්, කලින් මාළු පොන්නයෙක් නොදැන අරින්න ගිහින් රිදිලා එපා වෙලා තිබ්බොත් අනිවා අමාරුයි. Expand වෙන්න පුළුවන් කියන එකට හොඳම සාක්ෂිය රෙන්න පටන් ගන්න වෙලාවට යන මුල්ම බෙට්ටෙ මහත බලහන්. එ‍්ක අනිවාර්යයෙන්ම ලංකාවෙ ඕනම normal එකෙක්ගෙ පයිය size ම තමයි.
    අඩෝ ලොකුම පිනම් බන්. මේ පුකේ අරින්නේ කොහොමද කියල හොයා හොයා හරිම දුකෙන් හිටියේ බන්.
     
    • Haha
    Reactions: Kolama and Any.key