එහෙත් අලුත් ආණ්ඩුව පිලිගන්න තාප්ප පාට කරනව
now taliban airforceමුන්ගේ හොඳ airforce එකක් තිබිලා නේ. Over 100 aircraft. මොනවා කරා ද මන්දා.
Mi-17, black hawks, C-130, Cessna ඒවත් තිබිලා නේ.![]()
![]()
| Helicopters | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| Transport | |||||
| Combat Aircraft | |||||
| Aircraft | Origin | Type | Variant | In service | Notes |
| Cessna 208 | United States | ground attack / ISR | AC-208 | 10[76] | |
| A-29 Super Tucano | Brazil | COIN / attack | 19[76] | ||
| Boeing 727 | United States | VIP transport | 1[77] | former aircraft from Ariana Afghan Airlines[78] | |
| C-130 Hercules | United States | transport | C-130H | 4[76] | |
| Cessna 208 | United States | transport / utility | 24[76] | ||
| Pilatus PC-12 | Switzerland | transport / utility | PC-12NG | 18[76][79] | assigned to the Special Mission Wing |
| Mil Mi-17 | Russia | utility | Mi-8/17 | 95[76] | 56 aircraft are in use with the Special Mission Wing[80] |
| Mil Mi-24 | Russia | attack | Mi-25 | 8[76] | One captured by Taliban forces on August 11th 2021[81] |
| Bell UH-1 | United States | utility | UH-1H | 10[76] | |
| HAL Cheetah | India | utility | 3[76] | ||
| Sikorsky UH-60 | United States | utility | UH-60A | 16 | 143 on order[82] |
| MD500 Defender | United States | light attack / training | MD 530F | 68 | 10 on order[76] |
ලොල් මහා ලොකු සුද්දන්ගෙ කෙරුවාව රෙද්ද පල්ලෙ බේරෙනව, තලේබාන්කරයො පුකෙන් හිනා වෙනව ඇති..
ow neh.... ganna yaanwa kiyala thibbe set ekak
ලොල් මහා ලොකු සුද්දන්ගෙ කෙරුවාව රෙද්ද පල්ලෙ බේරෙනව, තලේබාන්කරයො පුකෙන් හිනා වෙනව ඇති..
සුද්දට බැන්නම කුක්කන්ට රිදිල, නිදොකින් තොපේ පුකේ සුද්ද,රෙද්දේ පල්ලෙන් බේරෙන්නේ සුද්දගේ නෙමේ උබලගේ
ඇෆ්ගන් උන්ට උන දේම තමයි සින්හලුන්ටත් වෙන්න යන්නේ වෙන විදිහකට
ප්ලේන් වල එල්ලිලා හරි රටින් පැන ගන්න හිතෙන දවසක් එයි
උබේ හමුලා සෙට් එකනම් ඒ වෙද්දී ashraf ghani වගේ හොරෙන්ම මාරු වෙලා ඉදියි
සුද්දට බැන්නම කුක්කන්ට රිදිල, නිදොකින් තොපේ පුකේ සුද්ද,ඇහුවොත් නම් කියයි අරක මේක අනික තියෙනව කියල, අර තලේබාන්කාරන්ට බයේ පැනල ගිහින් නොදකින්
![]()