free නම් නෑ.. ඒත් මෙහෙම වැඩි කරන්නේ නෑ ..අනිවා අඩු කරනවා..lapayage anduwen unit eka keeyatada ban denne ?
freeda ?
a kohomada mokadda wadapiliwela ? nuclear power plant ekak hadanawada ?free නම් නෑ.. ඒත් මෙහෙම වැඩි කරන්නේ නෑ ..අනිවා අඩු කරනවා..![]()
ponna aanduwata thiyena wada piliwela kiyapan mulina kohomada mokadda wadapiliwela ? nuclear power plant ekak hadanawada ?
unta wada piliwelak nathi bawa ubata therenne naddaponna aanduwata thiyena wada piliwela kiyapan mulin
eeka thamaunta wada piliwelak nathi bawa ubata therenne nadda
Unit 250 ta 17000+ enawa CEB eken gatta nam Solar nisa fixed 180 witarai![]()
powercut eka karadarayak nam full off grid yaman 5Kw system ekak 1.5 million wage yanawa. Cost eka cover karaganna witharak nam Grid - tide system ekakata yaman. 1 million wage yai.අපේ ගෙදරට මාසෙට 20ක් වගේ එනවා අඩුම. සොලාර් ගත්තොත් කීයක් යයිද හයි කරන්න ලොකු ගානක් යයිද? ගන්නවානම් කොහෙන්ද ගන්න ඕන
linkSolar system එකට කීයක් ගියා ද? KW කීයද? කවුද කළේ?
මගේ කියවීම නම් ඉස්සරහහට power cut එන්නේ නෑ. මුං ඉන්දියාවෙන් හරි අරගෙන කරන්ට් දෙනවා. හැබැයි පුතෝ සල්ලි තියෙන එකාටත් හුස්ම හිරවෙයි බිල දැක්කාම. එක නිසා තමයි මම off ග්රිඩ් යන්නේ නැතිව on-ග්රිඩ් එකක් ගැහුවේ. ඒකෙත් මම ගියේ නෙට් මීටරින් වලට. මොකද මුං ඒකකයේ මිල වැඩි කරන තරමට ඒකකයට ගෙවන ගාන ලොවෙත් වැඩි කරන්නේ නැති නිසා.powercut eka karadarayak nam full off grid yaman 5Kw system ekak 1.5 million wage yanawa. Cost eka cover karaganna witharak nam Grid - tide system ekakata yaman. 1 million wage yai.
link
------ Post added on Oct 22, 2023 at 10:15 AM
net metering kiyanne export karana eka use karana eka neda? wadi unit tika collect wewi yanawa nedaමගේ කියවීම නම් ඉස්සරහහට power cut එන්නේ නෑ. මුං ඉන්දියාවෙන් හරි අරගෙන කරන්ට් දෙනවා. හැබැයි පුතෝ සල්ලි තියෙන එකාටත් හුස්ම හිරවෙයි බිල දැක්කාම. එක නිසා තමයි මම off ග්රිඩ් යන්නේ නැතිව on-ග්රිඩ් එකක් ගැහුවේ. ඒකෙත් මම ගියේ නෙට් මීටරින් වලට. මොකද මුං ඒකකයේ මිල වැඩි කරන තරමට ඒකකයට ගෙවන ගාන ලොවෙත් වැඩි කරන්නේ නැති නිසා.
ownet metering kiyanne export karana eka use karana eka neda? wadi unit tika collect wewi yanawa neda
If you have a desktop PC, you will know that the PC consumes a much larger portion than your refrigerator consumes of your monthly usage. Once I'd gone away, I could not turn on my PCs, so the bill went to less than 90 units. We have all sorts of utilities that we use daily in our three-member family.Refrigerator off karagena imu![]()
habi oke fixed rate eka add wenaaa use karana ganata eka awulka naha. ekama awula ithin dawalta powercut ekak giyot Grid tide inna kenata power ekat naha production eka export karannat baha.
එහෙම වෙන්න තියෙන අවස්ථා ප්රමාණය අවමයි කියලා predict කරලා තමයි මේ decision එක ගත්තේ. වැරදෙන්න පුළුවන්. එහෙම උනොත් කරන්න දෙයක් නෑ. අනිත් කාරනාව තමයි මට තේරුන විදිහට ඔෆ්ෆ්-ග්රිඩ් වල cost and maintenance සාපේක්ෂව වැඩියි ඔන්-ග්රිඩ් වලට වඩාhabi oke fixed rate eka add wenaaa use karana ganata eka awulka naha. ekama awula ithin dawalta powercut ekak giyot Grid tide inna kenata power ekat naha production eka export karannat baha.