බත් වර්ග

බෙන් 10

Well-known member
  • Aug 12, 2014
    2,087
    1,425
    113
    30
    Earth-Cj025
    ``බත් වර්ග 20 ක් !

    අන්නාසි බත්
    ---------------
    29683200_2073255269622234_5756030874539078239_n.jpg


    අන්නාසි 400g
    බාස්මති හාල් 600g
    කජු අහුරක් 50g
    වියලි මිදී අහුරක් 50g
    ගාගත් පොල් මේස හැදී 3 පමණ
    රතු වියලි මිරිස් කරල් 6
    බටර් මේස හැදී 3 හෝ ඔලිව් තෙල්
    ලොකු ළුණු ගෙඩි 1 , සුදු ළුණු බික් 2, කරපිංචා කොල ටිකක්
    රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1/2
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/4
    බතට කුරුදු පොතු 1, එනසහල් 2, කරාබු නැටි 2, අවශ්‍ය පමණට ලුණු

    ~ මුලින්ම පුරුදු විදියට බත උයාගන්න..
    ~ කුරුදු පොත්තක් එනසහල් කරලක් කරාබු නැටි 2 විතර දාලා බත තැම්බෙන්න හරින්න එතකොට සුවදයි..
    ~ අන්නාසි පොත්ත හොදින් අයින්කර මැද ගනකම් දාරයත් අයින් කර පුංචි කොටස් වලට කපන්න..
    ~ ඉඩ තිබෙන සුදුසු බාජනයක් ලිප තබා බටර් හෝ ඔලිව් ඔයිල් එක් කරන්න..
    ~ තෙල් රත්වීගෙන එද්දී පුංචියටම කපාගත් සුදු ළුණු, ළුණු එකතු කරන්න..
    ~ එයටම කරපිංචා, කොටස් වලට කඩාගත් මිරිස් කරල් එකතු කරන්න..
    ~ ටික වෙලාවක් බැදෙන්න හැරලා කජු වියලි මිදී එක් කරන්න..
    ~ දැන් කපාගත් අන්නාසි එකතු කරන්න..ගින්දර අඩු කරන්නත් එපා වැඩි කරන්නත් එපා..
    ~ දැන් එයට පොල් එකතු කරන්න..රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස් ටිකත්, කහ කුඩුත් එකතු කරන්න..
    ~ හොදින් කලවම් කර ටික වෙලාවක් පිසගත් පසු බත් එකතු කරන්න..
    ~ ගින්දර අඩු නොකරම හොදින් කලවම් කරන්න..
    ~ ලස්සන තව පාට ගන්න ඕනේ නම් පොල්කිරි හෝ ෆ්‍රෙෂ් මිල්ක් කෝප්ප 1/4 කට කහ තේ හැදී 1/4 එකතු කර දියකර බතට කලවම් කරන්න..
    ~ ඔන්න දැන් බත හරි සුවදම සුවදයි...

    ඉස්සෝ බිරියානි
    -------------------
    29790548_2073255476288880_4732797585810665087_n.jpg

    හාල් 500g, වතුර ගානට තියල ඒකට ඔලිව් තෙල් හැන්දක් , බේ කොළ 1, කරාබු නැටි 2, එනසහල් 3, කුරුදු පොත්තක් එකතු කරලා බත රයිස් කුකර් එකේ හදාගන්න
    ඒ අතරේ
    ඉස්සෝ 300g
    රස අනුව ලුණු,
    මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1
    තුනපහ කුඩු තේ හැදී 1
    තලාගත් සුදු ළුණු සහ අමු ඉඟුරු මේස හැදී 2 පමණ
    ඔලිව් තෙල් මේස හැදී 3
    යෝගට් මේස හැදී 4
    ලොකු මිරිස් කරල් 2
    කොත්තමල්ලි කොළ අහුරක්
    සිහින්ව ලියා බැදගත් ලොකු ළුණු ගෙඩි 2
    ගරම් මසාලා පැකට් එකේ තිබෙන අඩු වැඩියෙන් පොඩ්ඩක් (සාදික්කා පොඩි කොටසක් , කොත්තමල්ලි ඇට කිහිපයක්, සුදුරු ඇට කිහිපයක්,ගම්මිරිස් ඇට කිහිපයක් , කරදමුංගු 3 , කරාබු නැටි 3, කුරුදු පොතු කැබැල්ලක් )
    බිරියානි මසාලා මේස හැදි 1
    ~ මුලින්ම ඉස්සෝ (ඉස්සෝ ග්‍රෑම් 300) පිරිසිදු කරලා පොත්ත ඇරලා (මෙතනදි පොත්ත ඇරලා හැදුවම රසයි) ලුණු,මිරිස් , තුනපහ, සුදු ළුණු අමු ඉඟුරු පේස්ට් එකෙන් හැන්දක ප්‍රමාණයක් එකතුකරලා අතගාලා තියන්න..
    ~ දැන් ලොකු පෑන් එකක් ලිපේ තියලා තෙල් ටිකක් එකතු කරන්න
    ~ එයට ගරම් මසාලා පැකට් එකේ තියෙන අඩු වැඩිය සහ සුදු ළුණු අමු ඉඟුරු පේස්ට් එකේ ඉතුරු ටිකත් එකතු කරලා ඉස්සෝ ටික එකතුකරමින් පොඩ්ඩක් උයාගන්න..විනාඩි 3 විතර...
    ~ දැන් ඉස්සෝ ටික විතරක් වෙනත් බාජනයකට අයින් කරන්න...අර තෙල් ටික තියෙන්න හැරලා..දැන් ඒ තෙල් එකට යෝගට් ,කපාගත් මිරිස්, කොත්තමල්ලි කොළ ,බිරියානි මසාලා ,රස අනුව ලුණු, බැදගත් ළුණු පිලිවෙලින් එකතු කරන්න..
    ~ පොඩි වෙලාවකින් ඉස්සෝ එකතුකරන්න..කලවම් කරන්න...
    ~ දැන් එයට උයාගත් බත් එකතු කරන්න..ඊට උඩින් කපාගත් කොත්තමල්ලි කොළ, බැදගත් ළුණු සහ කිරි පොඩ්ඩක දියකරගත් ෆුඩ් කලර් ටිකක් එකතු කරලා විනාඩි කිහිපයක් වහල තියන්න මද ගින්දරේ...
    කලවම් කරද්දී උඩින් යටට වෙන්න අරන් කලවම් කරන්න නැත්නම් කෙලින්ම පිගානට බෙදන්න

    රස පිරුණු cranberiies බත
    29595147_2073255696288858_4047631494915377643_n.jpg

    බාස්මති හාල් 600g
    රතු බෙල් පෙපර් 1
    කොල බෙල් පෙපර් 1
    වියලි cranberries 100g
    වියලි apricot 50g
    ලොකු ළුණු ගෙඩි 1
    සුදු ළුණු බික් 2
    රස අනුව ලුණු
    බටර් මේස හැදී 4
    ගම්මිරිස් තේ හැදී 1/2

    ~ සුදුසු භාජනයක් ලිප තබා එයට බටර් මේස හැදී 2 එක් කරන්න
    ~ බටර් රත්විගෙන එද්දී පුංචියට කපාගත් සුදු ළුණු, සිහින්ව කපාගත් ළුණු එකතු කරන්න
    ~ රන්වන් පාට වීගෙන එද්දී සෝදා ගත් හාල් එකතු කරන්න
    ~ දැන් බත තම්බිමට අවශ්‍ය පමණට වතුර එකතුකරන්න
    ~ රස අනුව ලුණු එකතුකර බත තැම්බෙන්න හරින්න
    ~ ඒ අතරේ කොල සහ රතු බෙල් පෙපර් පොඩියට කපාගන්න
    ~ වියලි අප්රිකොට් ද සිහින්ව කපාගන්න
    ~ ඉතුරු බටර් මේස හැදී 2 රත්කර වියලි cranberries, apricot සහ බෙල් පෙපර් ටික වෙලාවක් පිසාගන්න, මේ එළවලු සහ වියලි පලතුරු වල පාට රැදෙන සේ ටික වෙලාවක් විතරක් පිස ගන්න
    ~ බත තැම්බුණු පසු නිවෙන්න හැර එළවලු සහ වියලි පලතුරු එක් කර හදින් කූරු ගාගන්න..
    ** cranberries සහ apricot වෙනුවට වියලි මිදී, වියලි චෙරි පාවිච්චි කරන්නත් පුළුවන් **

    දොඩම් රසැති සුවද පිරුණු බත
    29595294_2073255536288874_1022520691354810447_n.jpg

    හාල් කෝප්ප 6 (ග්රෑම් 600 විතර)
    දොඩම් ගෙඩි 1 ක පොත්ත ග්‍රේට් කරගන්න
    දොඩම් ගෙඩි බාගෙක යුෂ
    රස අනුව ලුණු
    පොල්කිරි කෝප්ප 1/4
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/4
    බත තම්බිමට අවශ්‍ය වතුර

    ~ හාල් හොදින් සෝදා එයට රස අනුව ලුණු, දොඩම් යුෂ , ග්‍රේට් කරගත් දොඩම් පොත්ත එකතු කරන්න..
    ~ දැන් මදි පාඩුවට වතුර එක් කරන්න බත තැම්බෙන්න ඕනේ ප්‍රමාණය අනුව..
    ~ බත ඉදෙන්න හරින්න..
    ~ ඔබට පෙනේවි දොඩම් පොතු ඉදුණු බත මත රැදී තිබෙනවා..
    ~ බත හොදින් ඉදුණු පසු..පොල්කිරි සමග කහ දියකර උඩින් එකතු කරන්න..
    ~ හොදින් කූරු ගා බත වසා තබන්න

    බිත්තර බිරියානි
    29793656_2073255889622172_6503540641496992222_n.jpg

    බාස්මති හාල් 500g
    බේ කොළ 1
    එනසහල් 3
    කුරුදු පොත්තක්
    ඔලිව් තෙල් මේස හැදී 1
    රස අනුව ලුණු...
    බත තම්බිමට අවශ්‍ය පමණට වතුර
    ~ හාල් සෝදා ඉහත සදහන් සියලුම දේ එක්ක් කර බත තැම්බෙන්න තියන්න..
    ඒ අතරේ ,
    බිත්තර 4 තම්බා ගන්න
    පාන් පිටි මේස හැදී 2
    මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/4
    තුනපහ තේ හැදී 1/2
    ලුණු තේ හැදී 1/4 , වතුර පොඩ්ඩක් එකතු කරලා බැටර් එකක් සාදා ගන්න
    ~ සාදාගත්එ බැටර් එකේ තම්බාගත් බිත්තර දවටා පාන් කුඩු දවටා බිත්තර යන්තම් තෙලේ එහාට මෙහාට කරමින් බැදගන්න

    දැන් අපි බිර්යානි එක හදමු..
    ඔලිව් තෙල් මේස හැදී 2
    කුරුදු පොත්තක්
    එනසහල් 3, කරාබු නැටි 3
    සූදුරු තේ හැදී 1/2
    ගරම් මසාලා තේ හැදී 2
    යෝගට් මේස හැදී 4
    ලොකු ළුණු ගෙඩි එකක් සිහින්ව කපා බැදගන්න
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/4
    මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1/2
    කපාගත් රතු සහ කොල බෙල් පෙපර් කොටසක්
    සුදු ළුණු බික් 2
    අමු ඉඟුරු පොඩි කොටසක්
    කජු 100g
    රස අනුව ලුණු
    කොත්තමල්ලි කොල ටිකක්

    ~මුලින්ම ලොකු පෑන් එකක් ලිපේ තියල ඔලිව්තෙ තෙල්ල් මේස හැදී 2 එක් කරන්න
    ~ දැන් ඒ තෙලට කුරුදු, එනසහල් කරාබු නැටි සූදුරු .ඒත් එක්කම කජු එකතු කරන්න බැදෙන්න ඇරලා තලාගත් සුදුලුනු, අමු ඉගුරු පේස්ට් එකක් විදියට මේස හැදී 2 වෙන්න එකතු කරන්න..
    ~දැන් කපාගත් රතු කොළ බෙල් පෙපර්, කොත්තමල්ලි කොළ එකතු කරන්න...
    ~ඊළගට බැදගත් ළුණු, යෝගට් , ගරම් මසාලා, කහ , ලුණු, මිරිස් කුඩු එකතු කරන්න...
    ~ දැන් මේක සෝස් එකක් වගේ හැදෙනවා...ඒ උඩට උයාගත් බත් එකතු කරන්න...කලවම් කරන්න එපා..
    ~ ඊට උඩින් බැදගත් ළුණු, කොත්තමල්ලි කොළ එකතු කරන්න..
    ~ කිරි ටිකක කහ ටිකක් දිය කර බත උඩින් එක් කරන්න
    ~ දැන් විනාඩි කිහිපයක් බත් එකට අර සෝස් එක උරාගන්න වහලා තියන්න මද ගින්දරේ...
    ~ නැවත බිත්තර එකතු කර පොඩි වෙලාවක් පියනෙන් වසා තබා
    කෑමට ගන්න

    පොල්කිරි යොදා හදපු රස සුවද පිරුණු කහ බත
    ------------------------------------------------------
    29598093_2073255929622168_3430513203630092098_n.jpg

    බාස්මති හාල් කිලෝ 1,
    පොල්කිරි කෝප්ප 2,
    සිහින්ව ලියා ගත් ලොකු ළුණු ගෙඩි 2
    කුරුදු පොත්තක්,
    සුදු ළුණු, අමු ඉඟුරු දෙකෙන්ම මේස හැන්දක් වෙන්න ගන්න...
    රම්පෙ කරපිංචා
    රස අනුව ලුණු, කහ කුඩු තේ හැදී 1/2
    කරාබු නැටි 3 , එනසහල් 3
    කැමතිනම් ගම්මිරිස් ඇට කිහිපයක්
    එළගිතෙල් , බටර් හෝ මාගරින්...මේස හැදී 4

    ~ මුලින්ම රයිස් කුකර් එකේ හෝ සුදුසු බාජනයක බටර් එකතු කර එයට ළුණු, සුදු ළුණු, අමු ඉඟුරු, කුරුදු එනසහල, කරාබු නැටි, රම්පෙ කරපිංචා එකතු කරමින් බැදෙන්න හරින්න...
    ~ එයටම කහ, ලුණු එකතු කරන්න...දැන් සෝදා වතුර පෙරාගත් හාල් ද එකතුකරන්න...බටර් වලින් පොඩ්ඩක් තැම්බෙන්න හැරලා කිරි එකතු කරන්න...
    ~ දැන් බත තැම්බෙන්න අවශ්‍ය තරමට වතුර එකතු කරන්න...කිරි කෝප්ප 2 දාපු නිසා මදි පාඩුවට වතුර බලල එකතු කරන්න...
    ~ බත හැදුනම බෙදද්දී කුරුදු පොත්ත, කරාබු නැටි, එනසහල් අයින් කරන්න..
    ~ පිලිගන්වද්දී, බැදගත් ළුණු, කජු, වියලි මිදී වලින් සරසාගන්න...

    එග් සේවරි රයිස්
    -----------------
    29695027_2073255562955538_4744812596066626703_n.jpg

    හාල් 500g
    බිත්තර 3
    ලොකු ළුණු 1
    සුප් කැට 2
    තලාගත් සුදු ළුණු බික් 2
    තලාගත් ඉඟුරු කැබැල්ලක්
    එනසහල්, කරාබු නැටි
    බටර් 50g
    වියලි මිදී 50g
    කජු 75g
    ග්‍රීන් පිස් 75g
    කුරුදු පොත්තක්
    රම්පෙ කරපිංචා

    ~ බත උයන්න සුදුසු භාජනයක් ලිප තබා එයට බටර් එක් කරන්න..
    ~ බටර් රත්වීගෙන එද්දී කපාගත් ළුණු , තලාගත් සුදු ළුණු, ඉඟුරු, කුරුදු පොත්ත,එනසහල් ,කරාබු නැටි, පොඩි කරගත් සුප් කැට, රම්පෙ, කරපිංචා එකතුකරන්න ..
    ~ ටික වේලාවක් ඒ සියල්ල බටර් වලින් බැදුණු පසු, සෝදා වතුර පෙරාගත් හාල් එක් කරන්න
    ~ දැන් බත තැමිබිමට අවශ්‍ය පමණට වතුර එක් කර රස අනුව ලුණු ද එක් කර බත උයාගන්න
    ~ බත හැදෙන අතරේ වියලි මිදී , කජු ,ග්‍රීන් පීස් බටර් වලින් බැදගන්න
    ~ බිත්තර ලුණු තේ හැදී 1/4 , ගම්මිරිස් තේ හැදී 1/4 එක් කර හොදින් ගසා ඔම්ලට් එකක් සාදාගන්න..එය පොඩි තීරු වලට කපන්න
    ~ බත හැදුනම හොදින් කූරු ගා කජු,වියලි මිදී, ග්‍රීන් පිස් , බිත්තර එකතුකර කලවම් කර කෑමට ගන්න

    දුන්තෙල් බත්
    29683907_2073256029622158_1515435323607468069_n.jpg


    හාල් 600g
    දුන්තෙල් මේස හැදී 2
    (දුන්තෙල්, ගිතෙල් හෝ බටර් )
    සිහින්ව කපාගත් ලොකු ළුණු 1
    සුදු ළුණු බික් 2
    එනසහල් 2
    කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්
    කරාබු නැටි 2
    වැඩි රසට කජු 75g , වියලි මිදී 50g
    බැදගත් ළුණු
    ~ හාල් සෝදා බත තැම්බීමට අවශ්‍ය පමණට වතුර සහ ලුණු එකතුකරන්න
    ~ වෙනම පෑන් එකකට දුන්තෙල් එකතුකර එයට පොඩියට කපාගත් ලොකු ළුණු හා සුදු ළුණු එනසහල් , කුරුදු , කරාබු නැටි එකතු කර බැදෙන්න හැර ඒ සියල්ල හාල් සමග එකතු කර බත හදාගන්න
    ~ බත තැම්බෙන අතරේ දුන්තෙල් වලින්ම කජු, වියලි මිදී, කපාගත් ළුණු බැදගන්න..
    ~ බත තැම්බුුනාට පස්සේ කුරුදු පොත්ත සහ එනසහල් කරාබු නැටි ඉවත්කර බත උඩින් බැදගත් සියල්ල එකතු කර පිලිගන්වන්න..

    Clementine මිශ්‍ර බත
    29572715_2073256086288819_2938941158906684762_n.jpg


    හාල් 500g
    clementine හෝ mandarin 1
    ලොකු ළුණු ගෙඩි 1
    සුදු ළුණු බික් 2
    කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්
    එනසහල් 3
    කරාබු නැටි 3
    තැඹිලි පාට ෆුඩ් කලර් බින්දු 2
    කජු 50g
    වියලි මිදී 50g
    කොත්තමල්ලි කොළ හෝ පාස්ලි කොල ටිකක්
    රස අනුව ලුණු
    බටර් 50g

    ~ හාල් සෝදා ලුණු සහ බත තැම්බීමට අවශ්‍ය වතුර එකතුකරන්න
    ~ එයට සිහින්ව ලියා බටර් වලින් බැදගත් ළුණු, සුදු ළුණු සහ කුරුදු, එනසහල්, කරාබු නැටි, clementine ගෙඩියේ යුෂ සහ පොත්ත සූරා එකතු කරන්න
    ~ දැන් බත තැම්බෙන්න තියන්න
    ~ ඒ අතරේ කජු, වියලි මිදී බටර් ස්වල්පයක් එකතුකර බැදෙන්න හරින්න
    ~ බත තම්බුනු පසු හැදී මිටේ ෆුඩ් කලර් බින්දු කිහිපය ගා බතේ තැනින් තැනට එක් කරන්න..
    ~ බත නිවුණු පසු හැදී මිටෙන් කූරු ගා බැදගත් කජු, වියලි මිදී සහ පාස්ලි කොළ එකතුකර සරසා ගන්න

    රස ගුණ ලස්සන පිරුණු බත් එකක්
    29791986_2073256109622150_441510141324430867_n.jpg

    හාල් 600g
    ලොකු ළුණු ගෙඩි 2
    සුදු ළුණු බික් 2
    අමු ඉඟුරු පොඩි කොටසක්
    කොළ පාට බෙල් පෙපර් 1
    තක්කාලි ගෙඩි 1
    ලොකු අල 2
    බටර් 50g
    ගරම් මසාලා පව්ඩර් තේ හැදී 2
    කුරුදු කුඩු තේ හැදී 1/4
    රස අනුව ලුණු
    ග්‍රීන් පීස් 100g
    කොත්තමල්ලි කොල ටිකක්
    ~ හාල් සෝදා අවශ්‍ය පමණට වතුර සහ රස අනුව ලුණු එකතුකර තැම්බෙන්න තියන්න
    ~ අල තම්බා පොඩි කොටස් වලට කපාගන්න
    ~ ඉඩ ඇති සුදුසු භාජනයක් ලිප තබා එයට බටර් එකතුකරන්න
    රත්විගෙන එද්දී සිහින්ව කපාගත් ළුණු, තලාගත් සුදුලුනු අමු ඉගුරු එකතු කරන්න...
    ~ එයටම කපාගත් කොත්තමල්ලි කොළ සහ කොලපාට බෙල් පෙපර් එකතු කරන්න
    ~ ඉන්පසු පොඩියට කපාගත් තක්කාලි, ගරම් මසාලා පව්ඩර් සහ රස අනුව ලුණු, කුරුදු කුඩු එකතු කරන්න, දැන් හොදින් පිසගන්න වතුර මේස හැන්දක් වගේ එකතු කරලා...සෝස් එකක් වගේ වෙන්න
    දැන් එයට ග්‍රීන් පීස් එකතු කරමින් පිසගන්න...
    ~ තම්බපු ලොකු අල ගෙඩි එකතු කරන්න...
    දැන් තව කොත්තමල්ලි කොළ එකතු කරන්න...
    ~ එයට පිසගත් බත් එකතු කරමින් කලවම් කරන්න බත් පොඩි නොවෙන්න...

    ගෙදරට එන අමුත්තන් පිළිගන්න රසම රස බත් එකක්
    29694681_2073256166288811_8384899629236977795_n.jpg

    බත සෑදීමට ප්‍රථම අපි චිකන් එක හදාගෙන ඉමු -
    කුකුල් මස් කිලෝ 2 1/2
    කුරුදු කැබලි 3
    එනසහල් 5 හෝ 6
    කරාබු නැටි 6
    ගම්මිරිස් ඇට කිහිපයක්
    කොත්තමල්ලි ඇට ටිකක්
    සූදුරු තේ හැදී 1
    අවශ්‍ය පමණට ලුණු
    වතුර කෝප්ප 1 1/2
    ~ කුකුල් මස් හොදින් සෝදා කොටස් වලට කපාගන්න..
    ~ ගැඹුරු බාජනයකට ඒ සියල්ල දමා ඉහත සදහන් අඩු වැඩිය එකතුකර වතුරද එකතු කර හොදින් තම්බා ගන්න..
    ~ ගින්දර වැඩි කරන්න එපා අපිට ඕනේ මස් තම්බගන්න විතරයි..
    ~ මස්වල තිබෙන වතුරයි එකතු කරපු වතුරයි එක්ක අපිට බත තම්බන්න අවශ්‍ය පමණට වතුර ලබාගන්න ඕනේ නිසා ගින්දර වැඩි නොකර තම්බගන්න..
    ~ දැන් ලිපෙන් ගෙන මස් කොටස් තැටියක් මත අතුරන්න..
    ~ මස් තම්බා ගත් වතුර බත හදන්න ගන්න පසෙකින් තබන්න
    **දැන් මෙන්න මේ දේවල් එකතු කර සෝස් එකක් හදාගන්න..
    ඔලිව් තෙල් මේස හැදී 3
    ලෙමන් ගෙඩියක යුෂ
    මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1
    ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1/2
    මී පැණි මේස හැදී 1
    ලුණු තේ හැදී 1/4
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/4
    කුරුදු කුඩු තේ හැදී 1/4
    වතුර කෝප්ප 1/4
    ~ මේ සියල්ල එකට එකතු කර කලවම් කරන්න
    ~ දැන් බ්‍රෂ් එකකින් සාදාගත් සෝස් එක කුකුල් මස් කොටස් මත තවරන්න..
    ~ 200c උෂ්ණත්වයෙන් යුතු අවන් එකේ කුකුල් මස් කොටස් හොදින් රන්වන් පාට වෙනකම් තබන්න.

    දැන් අපි බත හදමු
    --------------------------
    හාල් කිලෝ 1 1/2
    ලොකු තක්කාලි ගෙඩි 1 1/2 (300g විතර)
    ලොකු ළුණු 1 (200g)
    සුදු ළුණු බික් 3 , අමු ඉඟුරු පොඩි කොටසක්
    ලොකු මිරිස් එකක් හෝ අමු මිරිස් කරල් 2
    කරපිංචා ඉති 4 ක කොල
    බටර් මේස හැදී 3
    ගම්මිරිස් තේ හැදී 1
    මිරිස් කුඩු තේ හැදී 2
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/2
    කුකුල් මස් තම්බා පෙරාගත් වතුර
    රස අනුව ලුණු
    පොල්කිරි කෝප්ප 1/2 + කහ කුඩු තේ හැදී 1/2
    බත තැම්බීමට මදි පාඩුවට වතුර
    ලොකු රතු ළුණු ගෙඩි 2 (350g පමණ)

    ~ ලොකු රතු ළුණු සිහින්ව කපා රන්වන් පාට වනතුරු බැදගන්න..එය පසෙකින් තබන්න ..
    ~ වෙනම පෑන් එකක් ලිප තබා බටර් එක් කරන්න
    ~ රත්විගෙන එනවිට එයට ඉඟුරු, සුදු ළුණු එක් කරන්න..
    ~ පොඩි වේලාවකින් ළුණු සහ කරපිංචා එක් කරන්න..
    ~ දැන් මේ සියල්ල හොදින් රන්වන් පාටට බැදෙන්න දෙන්න, දිගෙන එනවිටදී තක්කාලි, අමු මිරිස් එක් කරන්න
    ~ රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස්, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩුද එක් කරන්න
    ~ දැන් තෙලෙන් තැම්බුණු පසු වතුර කෝප්ප එකක් එකතුකර මද ගින්දරේ හොදින් තක්කාලි තැම්බෙනකම් උයාගන්න..
    ~ හාල් හොදින් සෝදා එයට තම්බා පෙරාගත් කුකුල් මස් වතුර එකතු කරන්න..
    ~ දැන් මදි පාඩුවට වතුර එකතු කරන්න..
    ~ එයටම සාදාගත් ළුණු තක්කාලි මිශ්‍රණය එක් කරන්න..
    ~ හොදින් කලවම් කර ලුණු මදි වගේ හැගෙනම් තව ලුණු ටිකක් එකතු කරන්න..
    ~ දැන් බත තැම්බෙන්න තියන්න..
    ~ බත ඉදුණු පසු කොටසක් අයින් කරන්න..දැන් ඒ මතට කුකුල් මස් කොටස් තබන්න, බැදගත් ලුණුත් තබන්න ඊට උඩින් අයින් කරගත් බත් එකතු කරන්න නැවත ඒ මතට බැදගත් ළුණු තබා පොල්කිරි සමග කහ කලවම් කර වක්කරන්න..
    ~ දැන් නැවත විනාඩි දෙක තුනක් පිසගන්න..ලිපේ නම් මද ගින්දරේ පිසගන්න..ලිප නිවා රස්නේ වදින්න විනාඩි 10 පමණ තියලා බත හැදී මිටෙන් කූරු ගාන්න..
    ~ එහෙම කලාම අර බැදපු ළුණු, කිරි එහෙම හොදට බතට උරා ගන්නවා..දැන් බත හරි..

    සෝස් රහිත නාසිගොරෙන් (ඉන්දුනීසියානු එළවලු බත)
    29695269_2073256186288809_3055995251442322623_n.jpg

    ඉන්දුනීසියාවේ හදන ෆ්‍රයිඩ් රයිස් නාසි ගොරෙන් නමින් තමයි හදුන්වන්නේ, මේකේ විශේෂත්වය පිළිගන්වන්නේ බිත්තරයක් සමගින් වීමයි
    හාල් 500g
    ලොකු ළුණු ගෙඩි 1,
    සුදු ළුණු බික් 2,
    කැරට් අල 1,
    කොළ පාට රතු පාට බෙල් පෙපර් 2
    බේකන් 200g
    තෙල් මේස හැදී 2
    කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්, එනසහල් 2
    කෑලි මිරිස් තේ හැදී 1
    සිනි තේ හැදී 1/2
    රස අනුව ලුණු
    ~ හාල් සෝදා වතුර රස අනුව ලුණු එක්කර බත හදාගන්න
    ~ ඉඩ ඇති සුදුසු භාජනයක් ගෙන එයට තෙල් එක්කර රත්වෙන්න හැරලා පුංචියට කපාගත් සුදු ළුණු, ළුණු, කුරුදු පොතු , එනසහල් එක්ක බැදෙන්න හරින්න...
    ~ දැන් එයට පුංචියට කපාගත් බේකන් එකතු කරන්න ඒ ටිකත් බැදෙන්න හරින්න
    ~ඔයාලට පුළුවන් බේකන් වෙනුවට කුකුල්මස්, ඉස්සෝ, මාළු, බිත්තර මේ ඕනෙම දෙයක් යොදාගෙන මේ බත හදන්න
    ~ දැන් එයට ලුණු එකතු කරන්න එයටම කෑලි මිරිස්, සිනි එකතු කරලා හොදින් බැදෙන්න හරින්න..
    ~ සිනි එකතු කරලා බදිද්දී හොද රන්වන් පැහැයක් එනවා
    ~ හොදට බැදුණු පසු රස දැනෙන්නේ සෝස් එකක් එකතු කළා වගේ..වෙන කිසිම දෙයක් එකතු කරන්න ඕනේ නැහැ...
    ~ දැන් පිළිවෙලට කැරට් සහ මිරිස් පාට දෙක එකතු කරන්න..ටික වෙලාවකින් බත් එකතු කරලා හොදින් කලවම් කරන්න මේ වෙලාවේදී ගින්දර පොඩ්ඩක් වැඩි කරලා කලවම් කරන්න...නාසි ගොරෙන් බතේ විශේෂයක් තමයි චිලි පේස්ට් එහෙම නැත්නම් සම්බල් කියන දේ එකතු කරනවා..මම මිරිස් කෑලි එකතු කල නිසා ආයෙත් චිලි පේස්ට් එකතු කලේ නැහැ
    ~ බත් එක පිලිගන්වද්දී බිත්තරයක් හදලා බත් එක සමග පිළිගන්වන්න !

    Copy BY Cooking made simple පහසුයි රසයි​
     
    Last edited:

    බෙන් 10

    Well-known member
  • Aug 12, 2014
    2,087
    1,425
    113
    30
    Earth-Cj025
    යෝගට් රහිත බිරියානි බත
    30123881_2073256412955453_7169080710806404193_n.jpg

    කුකුල් මස් කකුල් කොටස් 12
    (සම්පුර්ණ කකුල් නෙමේ)
    එහෙම නැතිනම් කුකුල් මස් කිලෝ 2

    ** මුලින්ම කුකුල් මස් සෝදා පිරිසිදු කර මේ පහත සදහන් සියල්ල දවටා අතගා පැයක් පමණ තියන්න
    ඔලිව් තෙල් මේස හැදී
    මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1
    ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1
    ලුණු රස අනුව
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/
    කුරුදු කුඩු තේ හැදී 1/2

    *** ඒ අතරේ අපි මේ ටික ලෑස්ති කරගමු ***
    තක්කාලි 350g
    ලොකු ළුණු 1 (200g)
    සුදු ළුණු බික් 3 , අමු ඉඟුරු අගලක පමණ කොටසක්
    අමු මිරිස් කරල් 2
    පාස්ලි කොළ, කොත්තමල්ලි කොළ හෝ තිබෙන දෙයක්(කරපිංචා වුනත් කමක් නැහැ)
    බටර් මේස හැදී 3
    ගම්මිරිස් තේ හැදී 1
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/2
    මිරිස් කුඩු තේ හැදී 2
    තුනපහ කුඩු තේ හැදී 1
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/2
    රස අනුව ලුණු
    කුරුදු කැබලි 3 හෝ කුඩු
    එනසහල් 5 හෝ 6
    කරාබු නැටි 6
    අවශ්‍ය පමණට ලුණු
    වතුර කෝප්ප 1
    පොල්කිරි කෝප්ප 2 1/2

    ~ තක්කාලි , ළුණු, අමු මිරිස් මේ සියල්ල පුංචියට කපාගන්න
    ~ අමු ඉඟුරු, සුදු ළුණු , එනසහල්, කරාබු නැටි , කුරුදු මේ සියල්ල හොදින් වංගෙඩියක දමා කොටාගන්න..
    ~ සුදුසු ලොකු භාජනයක් ලිප තබා එයට බටර් එක් කරන්න
    ~ බටර් උණුවී දියවිගෙන එද්දී තලාගත් අමු ඉඟුරු සුදු ළුණු එනසහල් කරාබු නැටි පේස්ට් එක එකතුකරන්න..
    ~ ඔන්න දැන් ඉදලම ඔයාලට හොද සුවදක් ඒවි..
    ~ දැන් ඔයාලා පුන්චියටම කපාගත් ළුණු, තක්කාලි, අමු මිරිස් සහ පොඩියට කඩාගත් පාස්ලි කොළ එකතුකරන්න
    ~ ටික වේලාවක් බැදෙන්න දෙන්න..
    ~ එයට කහ, තුනපහ, මිරිස්, ලුණු සහ වතුර එක් කරන්න..
    ~ තක්කාලි හොදින් තැම්බිලා සෝස් එක වගේ එද්දී පොල්කිරි එකතුකරන්න
    ~ දැන් එයට අර පහේ අඩු වැඩිය අතගාලා තියාගත්ත කුකුල් මස් කොටස් එකතුකරන්න
    ~ මද ගින්දරේ ටික වේලාවක් උයාගන්න
    ~ ඔයාලට පෙනේවි තෙල් පෑදිලා තික් සෝස් එකක් වගේ හැදෙනවා..
    ~ එහෙම ග්රේවි එක වගේ හැදෙන වෙලාවේදී ලිප නිවන්න
    ~ දැන් එම කුකුල් මස් කොටස් ටික විතරක් අරන් තැටියක් මත තබා කලින් රත්කරගත් 200 උෂ්ණත්වයෙන් යුතු අවන් එකේ විනාඩි 45 පමණ තියන්න හොදට රන්වන් පාට වෙනතුරු

    ~ ඒ අතරේ ඔයාලා බත තියන්න රයිස් කුකර් එකේ (කිලෝ 1)
    ~ තව ලොකු ළුණු 4 හෝ 5 සිහින්ව ලියලා තෙලේ බැදගන්න
    ~ බිත්තර අවශ්‍ය පමණට තැම්බෙන්න තියන්න..

    ** දැන් අර සාදාගත් ග්රේවි එකෙන් කොටසක් අයින් කරගන්න..අනිත් කොටස බත් එක්ක කලවම් කරගෙන ඉමු
    ~ භාජනයේ යටටම ග්රේවි එකෙන් කොටසක් ඊළගට බත් ඊට උඩින් බැදගත් ළුණු සහ සිහින්ව කපාගත් පාස්ලි කොළ අතුරන්න..මේ විදියට ආයේ ග්රේවි එක බත් ළුණු, පාස්ලි අතුරා ඊටත් උඩින් අවන් එකේ තබා හදාගත් කුකුල් මස් කොටස්, බිත්තරද බත් එක උඩින් අතුරා හොදට ෆොයිල් එකකින් වහන්න
    ~ මම ලොකු භාජනයක හැදුවේ ඉතින් ලොකු පියනක් නැහැ ඒ නිසා මේ විදියට ෆොයිල් එකකින් වහලා බරට පියනක් තිබ්බා
    ~ ඒ විදියට විනාඩි 15 විතර තියන්න, එතකොට බත් එකට අර සියලු දේ උරාගන්නවා..
    ~ දැන් අපි බත් එක පිළිගන්වමු..
    ~ බත් එක බෙදද්දී නිතරම යට සිට උඩට වෙන්න හැන්දෙන් බත් ගන්න එතකොට පාට එකතුවෙලා රස එකතුවෙලා කලවමට තමා බෙදෙන්නේ..හැන්දකින් කලවම් කරන්න එපා එතකොට හරි නෑ
    ~ බත් එක පිලිගන්වද්දී බැදගත් ළුණු වලින් සරසන්න..
    ~ කැමතිනම් කජු ටිකකුත් බැදලා සරසන්න ගන්න

    **ඔයාලට රස අනුව මිරිස්, ගම්මිරිස් අඩු වැඩි කරගන්න
    ** ගන්න ප්‍රමාණ වැඩිනම් රස අනුව ඒ දේවල් වැඩිකරගන්න

    ඉතුරු බත් වලින් දියබත්
    29791999_2073256466288781_1701046130055713972_n.jpg

    පෙර දින රැයෙහි ඉතුරු වූ බත් කෝප්ප 2
    පොල් බෑයක පමණ පොල්කිරි
    රතු ළුණු 8 හෝ 10
    අමු මිරිස් කරල් 1
    රස අනුව ලුණු
    දෙහි ගෙඩි බාගෙක යුෂ
    වැඩි රසට සිහින්ව කපාගත් උම්බලකඩ
    දරුවන්ට හදනවිට සිහින්ව කපාගත් පුංචි කැරට් 1
    ~ කලින් දින රැයෙහි ඉතුරු බත් වැසෙන්නම වතුර එක් කර වසා තබන්න
    ~ පසුදින උදයේ වතුර ටික පෙරා බත් පොඩි කරගන්න
    ~ එයට සිහින්ව කපාගත් රතු ළුණු, අමු මිරිස්, රස අනුව ලුණු, පොල්කිරි, දෙහි ඉස්ම, උම්බලකඩ, කැරට් එකතුකර කෑමට ගන්න

    පොල් එකතුකර සෑදු රසවත් බත්
    29683735_2073256542955440_2972329547924588897_n.jpg

    හාල් 500g
    බටර් මේස හැදී 2
    අබ ඇට තේ හැදී 1/2
    සූදුරු තේ හැදී 1/4
    රතු වියලි මිරිස් කරල් 3
    තල ඇට මේස හැදී 1
    කරපිංචා කොල ටිකක්
    ගාගත් පොල් කෝප්ප 1
    අමු මිරිස් කරල් 2
    තලාගත් සුදු ළුණු බික් 2
    කජු 75g
    කහ තේ හැදී 1/4
    රස අනුව ලුණු
    ~ හාල් සෝදා වතුර සහ රස අනුව ලුණු එකතුකර තැම්බෙන්න තබන්න
    ~ වෙනම සුදුසු භාජනයක් ලිප තබා බටර් එකතු කර එයට අබ ඇට, සූදුරු එකතු කරන්න..එයටම දෙකට කඩාගත් රතු වියලි මිරිස් කරල් එකතු කරන්න..
    ~ දැන් එයට තල ඇට සහ කජු එකතු කරන්න...ලුණු ටිකකුත් එකතු කරන්න...
    ~ බැදීගෙන එනවිට තලාගත් සුදු ළුණු එකතු කරන්න..මෙයට කරපිංචා, අමු මිරිස් සහ පොල් ,කහ එකතු කරන්න...
    ~ දැන් සියල්ල බටර් වලින් බැදෙන්න හැරලා එයට පිසගත් බත් එකතු කර කලවම් කරන්න...

    රසවත් බත් එකක් හදමු
    29793416_2073256626288765_4572593743541639472_n.jpg

    බාස්මති හාල් 1kg
    ලොකු රතු ළුණු ගෙඩි 2 හෝ රතු ළුණු 8,10
    සුදු ළුණු බික් 2
    ගිතෙල් හෝ මාගරින් මේස හැදී 3
    රස අනුව ලුණු, කහ තේ හැදී 1/2
    සූදුරු පුරවලා තේ හැදී 1
    කොත්තමල්ලි ඇට තේ හැදී 1/4
    ගම්මිරිස් ඇට 7,8
    කුරුදු පොත්තක්, එනසහල් 3 හෝ 4 , කරාබු නැටි 3
    අමු මිරිස් කරල් 3
    කොත්තමල්ලි කොල ටිකක්
    කජු 100g
    වියලි මිදී 100g

    ~මුලින්ම හාල් සෝදා ලුණු සහ කහ එකතු කර බත ඉදෙන ප්‍රමාණයට වතුර එකතු කර රයිස් කුකර් එකේ උයාගන්න ලෑස්ති කරගන්න..
    ~ඔන් කරන්න එපා..
    ~දැන් වෙනම පෑන් එකක මාගරින් මේස හැදී 3 එකතු කර එයට සූදුරු කොත්තමල්ලි ගම්මිරිස් එකතු කරන්න දැන් එයට කුරුදු, එනසහල්, කරාබු නැටි එකතු කරලා පුංචියට කපාගත් ළුණු, සුදු ළුණු, අමු මිරිස් සහ කොත්තමල්ලි කොල එකතු කරලා බැදගන්න, මේ සියල්ල දැන් බත් එකට එකතු කරන්න..
    ~දැන් රයිස් කුකර් එකේ බත් එක උයාගන්න
    ~ බටර් ටිකක් එකතුකර බැදගත් කජු සහ වියලි මිදී වලින් බත සරසාගන්න

    සෝයා බත්
    29694447_2073256729622088_8739284486829071277_n.jpg

    ගමනක් ගිහින් ඇවිත් මහන්සි දැනුනු වෙලාවට ව්‍යංජන කිහිපයක් හදනවට වඩා මේ විදියට හදලා රස බලන්න හරිම පහසුයි ඒ වගේම රසයි..අනික සෝයා ප්‍රෝටීන් බහුල ආහාරයක්..දරුවන්ටත් හොදයි..මස් මාළු නොකන අයටත් වෙනසක්
    බාස්මති හාල් 400g
    සෝයා මිට් 150g
    ලොකු ළුණු ගෙඩි 2 (300g)
    අමු මිරිස් කරල් 2
    සුදු ළුණු බික් 2
    කැරට් අල 1
    අමු ඉඟුරු අගල් බාගෙක පමණ කොටසක්
    කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්
    කරාබු නැටි 3
    කරදමුංගු 3
    සූදුරු තේ හැදී 1/2
    මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1 1/2
    තුනපහ කුඩු තේ හැදී 1
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/4
    රස අනුව ලුණු
    පොල්කිරි කෝප්ප 1/2
    තෙල් මේස හැදී 2
    බත තැම්බීමට අවශ්‍ය වතුර
    වැඩි රසට - කජු අහුරක් , වියලි මිදී අහුරක්
    සැරසීමට - කජු අහුරක්, වියලි මිදී අහුරක්, ලොකු ළුණු ගෙඩි 1
    කරපිංචා ටිකක් තියෙනවනම් පාස්ලි හෝ කොත්තමල්ලි කොළ ගන්න.
    ~ වතුර ටිකක් උණු කරගෙන එයට ලුණු දමා සෝයා මිට් එකතුකර වසා තබන්න..
    ~ හොදින් තැම්බුණු සෝයා මිට් වල වතුර හොදින් පෙරාගන්න
    (හැන්දකින් තදකරල එහි තිබෙන සියලුම වතුර අයින් කරන්න)
    ~ කරදමුංගු, කරාබු නැටි, සූදුරු, කුරුදු කබලේ බැද කුඩු කරගන්න
    ~ කැරට් සහ ළුණු සිහින්ව කපාගන්න..
    ~ සුදුසු භාජනයක් ලිප තබා එයට තලාගත් සුදු ළුණු, අමු ඉඟුරු එක් කරන්න..
    ~ එයටම කපාගත් ළුණු, කරපිංචා එකතු කරන්න බැදීගෙන එද්දී කුඩුකරගත් කරදමුංගු, කරාබුනැටි, කුරුදු , සූදුරු පව්ඩර් එක එකතු කරන්න..
    ~ දැන් මෙයට කහ මිරිස්, තුනපහ රස අනුව ලුණු, කපාගත් අමු මිරිස් ,කජු, වියලි මිදී එකතු කරන්න
    ~ ටික වේලාවකින් කැරට් සහ සෝයා මිට් එකතු කර හොදින් තෙලෙන් තැම්බෙන්න හරින්න..
    ~ එයට පොල්කිරි ටික එකතු කර ටික වෙලාවකින් ලිපෙන් ගන්න..
    ~ දැන් අපි හාල් සෝදා වතුර තියමු..මේ වෙලාවේදී වෙනදට තියන ප්‍රමාණයට වඩා පොඩ්ඩක් අඩුවෙන් වතුර තියන්න ඕනේ, ඒ වගේම වෙනදට වගේ බත් එකට ඒ ප්‍රමනයේම ලුණු දාන්නත් එපා..
    ~ වතුර මැද ඇගිල්ලේ පළමු පුරුකට පොඩ්ඩක් අඩුවෙන් තියන්න..
    ~ සෝයා මිට් හදද්දී ලුණු එකතුකළ නිසා බතට ලුණු අඩුවෙන් තියන්න..
    ~ දැන් සෝදා වතුර එකතු කරගත් හාල් එකට සාදාගත් සෝයා මිට් එකතුකර හොදින් කලවම් කරන්න.
    ~ දැන් බත තැම්බෙන්න හරින්න..
    ~ බත තැම්බුණු පසු නිවෙන්න හරින්න..
    ~ බත තැම්බෙන අතරේ ළුණු ගෙඩි 1 සිහින්ව කපා රන්වන් පාට වනතුරු බැද ගන්න..ඒ වගේම කජු, වියලි මිදිත් බැදගන්න
    ~ ටික වේලාවක් නිවුණු බත් එක පරිස්සමට කූරු ගාන්න..
    ~ පිළිගන්වන විටදී බැදගත් කජු, වියලි මිදී, ළුණු එක් කර සරසා පිළිගන්වන්න..


    තන්දූරි චිකන් බිරියානි
    29683956_2073256812955413_844647091670839926_n.jpg


    හාල් කෝප්ප 5 , අවශ්‍ය පමණ වතුර රස අනුව ලුණු, එනසහල් 2, කරාබු නැටි 2, කුරුදු පොත්තක් එක් කර බත තැම්බෙන්න තියන්න ..
    බත තැම්බුණු පසු හැදී මිටෙන් කූරු ගාලා තියන්න..
    කුකුල් මස් එක හදමු
    -------------------------
    කුකුල් මස් කොටස් (ලෙග්ස්) 6
    ප්ලේන් යෝගට් මේස හැදී 4
    මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1
    කහ කුඩු තේ හැදී 1/4
    තුනපහ තේ හැදී 1
    ගරම් මසාලා තේ කුඩු හැදී 1/2
    ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1/2
    තලාගත් ඉඟුරු සුදු ළුණු මේස හැදී 1 ප්‍රමාණයක්..
    දෙහි ගෙඩි බාගයක යුෂ..
    රස අනුව ලුණු
    ~ කුකුල් මස් කොටස් වල පිහියකින් කැපුම් පාරවල් දෙක තුනක් එක් කරන්න..
    ~ ඉහත සදහන් සියල්ල හොදින් කලවම් කර කුකුල් මස් වල අතගාලා පැයක් විතර තියන්න..
    ~ පෑන් එකට තෙල් මේස හැදී එකක් එක් කර මිශ්‍රණය අතගා තැබූ කුකුල් මස් කොටස් අතුරා මද ගින්දරේ හොදින් මස් තැම්බි බැදෙන්න හරින්න..
    ~ එක පැත්තක් බැදුණු පසු අනිත් පැත්ත හරවා බැදගන්න..
    තන්දූරි චිකන් හදද්දී රතු පාට ෆුඩ් කලරින් ටිකක් එකතු කරන නිසා කැමැත්ත අනුව එකතුකරන්න ස්වභාවික පාටත් ඇති බිරියානි එක ලස්සන රස වෙන්න
    දැන් අපි බිරියානි එක හදමු
    ---------------------------------
    ~ ලොකු බාජනයක් ලිප තබා එයට බටර් මේස හැදී 2 එක් කරන්න..
    ~ රත්වීගෙන එද්දී තලාගත් සුදු ලුණු බික් දෙකක්, අමු ඉඟුරු කැබැල්ලක් එක් කරන්න..
    ~ එයටම කුරුදු පොතු එකක්, කරාබු නැටි 3, එනසහල් 3 එක් කරන්න..
    ~ පුංචියට කපාගත් ලොකු ළුණු ගෙඩි 1, අමුමිරිස් කරල් 2 එකතු කරන්න..
    ~ මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1, ගරම් මසාලා තේ හැදී 1/2, කහ කුඩු තේ හැදී 1/4, ලුණු තේ හැදී 1/2 එක් කරන්න..
    ~ මේ සියල්ල බැදුණු පසු බ්ලෙන්ඩ් කරගත් තක්කාලි ගෙඩි 2 එකතුකරන්න
    (තක්කාලි ගෙඩි 2+ වතුර කෝප්ප 1 එකට එකතු කර බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න)
    ~ කොත්තමල්ලි කොළ හෝ පාස්ලි කෝල ටිකක් කපා එකතු කරන්න..
    ~ මේ සියල්ල හොදින් උතුරන විට සාදාගත් චිකන් එකතු කරන්න...
    ~ එයට උඩින් සාදා ගත් බත් සහ බැදගත් ළුණු, කොත්තමල්ලි කොල එකතු කරන්න..
    ~ කිරි කෝප්ප 1/4 කට කහ කුඩු ස්වල්පයක් එක් කර බත් එක උඩින් අතරින් පතර වක් කරන්න...
    ~ ටික වෙලාවක් පියනින් වසා තියන්න..
    ~ දැන් බත පහල ටික උඩට පෙරලා වගේ කලවම් කරගන්න..
    බිරියානි වලට ගැලපෙන්න ග්රේවි එකක්හදාගමු
    -----------------------------------------------------
    කජු අහුරක්
    තල ඇට මේස හැදී 2
    පොල් මේස හැදී 2
    සිහින්ව කපාගත්ලො කු ළුණු ගෙඩි 1
    තක්කාලි ගෙඩි 2
    ගරම් මසාලා පව්ඩර් තේ හැදී 1/2
    තුනපහ තේ හැදී 1
    මිරිස් කුඩු තේ හැදී 1
    අබ ඇට තේ හැදී 1/4
    ඉඟුරු කැබැල්ලක්
    සුදු ළුණු බික් 2
    රස අනුව ලුණු, තෙල් මේස හැදී 2
    කරපිංචා හෝ කොත්තමල්ලි කොල
    ~ කජු, තල, පොල් පෑන් එකක බැදගන්න..
    ~ වතුර කෝප්ප 1/2 එකතුකර හොදින් අම්බරගන්න..
    (බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න)
    ~ බාජනයක් ලිප තබා එයට තෙල් එකතු කර අබ සහ කපාගත් ළුණු, තක්කාලි, සිහින්ව කපාගත් කොත්තමල්ලි කොල ටිකක් එකතු කරන්න..
    ~ එයටම රස අනුව ලුණු, කහ, මිරිස්, තුනපහ, ගරම් මසාලා, තලාගත් සුදු ළුණු, අමු ඉඟුරු එක් කරන්න..
    ~ දැන් අර බ්ලෙන්ඩ් කරගත් මිශ්‍රණය එකතු කර..තව වතුර කෝප්ප එකක්ද එකතු කර මද ගින්දරේ පියනෙන් වහලා උයාගන්න...
    ~ හොදින් උකුවීගෙන එද්දී ලිපෙන් ගන්න..
    යෝගට් සැලඩ්
    ------------------
    යෝගට් මේස හැදී 6
    කොල පාට බෙල් පෙපර් බාගයක්
    පිපිඤ්ඤා ගෙඩි 1
    ලොකු ළුණු ගෙඩි 1/2
    රතු බෙල් පෙපර් බාගයක්
    රස අනුව ලුණු
    ගම්මිරිස් තේ හැදී 1/2
    ~ ළුණු, බෙල් පෙපර්, පිපිඤ්ඤා මේ සියල්ල පොඩි කොටු විදියට කපාගන්න..
    ~ යෝගට් සමග එකතු කර ලුණු සහ ගම්මිරිස් එකතු කරගන්න..

    පොංගල් බත්

    30124591_2073256839622077_8915584457893409090_n.jpg

    හාල් කෝප්ප 1
    මුන් ඇට කෝප්ප 1/4
    හකුරු ග්රෑම් 200
    කජු හෝ ආමන්ඩ් අහුරක්
    වියලි මිදී අහුරක්
    ගිතෙල් හෝ බටර් තේ හැදී 3
    එනසහල් කුඩු තේ හැදී 1/4
    රස අනුව ලුණු
    පොල්කිරි කෝප්ප 2
    වතුර කෝප්ප 2
    හකුරු දියකරගන්න වෙනම වතුර කෝප්ප 1/2
    ~ හාල් සහ මුන් ඇට සෝදා වතුර කෝප්ප 3 එකතු කර හොදින් පෙගෙන්න තියන්න..
    ~ පැය 3 වගේ පෙගෙන්න තියන්න..
    (මුන් ඇට සෝදා ගරා ගන්න, බොල් ඇට හයිය ඇට අයින් කරන්න, මුන් ඇට කලින් පෙගෙන්න තියලා ගන්න තැම්බෙනවා හොරයි වගේ හැගෙනවානම්)
    ~ පැය තුනකට විතර පසු ඒ වතුර බේරා නැවත වතුර කෝප්ප 2 සහ කිරි කෝප්ප 2 රස අනුව ලුණු එකතුකර රයිස් කුකර් එකේ තැම්බෙන්න තියන්න..
    ඔයාලට ප්‍රෙෂර් කුකර් එකක් තියෙනවනම් ඒකෙ තම්බගන්න..හරි ඉක්මන්..
    ~ හකුරු වතුර කෝප්ප 1/2 එකතු කර හොදින් දිය කරගන්න..
    ~ එයටම එනසහල් කුඩු එකතු කරන්න..
    ~ තම්බාගත් හාල් සහ මුන් ඇට වලට දියකරගත් හකුරු එක් කරන්න..
    ~ එයට බටර් තේ හැදී 1 එකතුකර නැවත පොඩි වෙලාවක් උයාගන්න..
    ~ වෙනත් පුංචි භාජනයක් ලිප තබා බටර් තේ හැදී 2 එකතුකර රත්වීගෙන එද්දී කජු, වියලි මිදී එකතු කර බැදගන්න..
    ~බැදගත් කජු වියලි මිදී වලින් සරසා ගැනීමට ටිකක් වෙන්කර ඉතුරු ටික බටර් සමගින්ම බතට එකතු කරන්න..
    ~ දැන් ලස්සන සුදුසු භාජනයකට බෙදා වෙන් කරගත් කජු වියලි මිදී උඩින් එක් කර පිලිගන්වන්න..

    බත් සලාදයක් හදමු
    29598213_2073256859622075_6268514463385834779_n.jpg

    හාල් 500g
    බේකන් 200g (කැමති මස් වර්ගයක් ගන්න)
    චීස් 50g
    තම්බාගත් කැරට් අල 2
    ඔලිව් ගෙඩි 10
    බෙල් පෙපර් 1/2
    ස්වීට් කෝන් ටින් 1
    ග්‍රීන් පීස් ටින් 1
    පොඩි ටුනා ටින් 2
    ඔලිව් තෙල් මේස හැදී 4
    ලෙමන් ගෙඩියක යුෂ
    රස අනුව ලුණු
    රස අනුව ගම්මිරිස් කුඩු
    ~ මුලින්ම බත උයාගන්න. (කැමති හාල් වර්ගයක් භාවිතා කල හැක)
    ~ මස් පුංචි කොටස් වලට කපා තෙල් පොඩ්ඩක් එකතුකර බැදගන්න.
    ~ චීස්, තම්බාගත් කැරට් , බෙල් පෙපර්, ඔලිව් පොඩි කොටස් වලට කපාගන්න.
    ~ ලොකු බාජනයක් ගෙන එයට ඔලිව් තෙල් එකතු කර ලෙමන් යුෂ කෝප්ප 3/4 විතර එකතු කරන්න.
    ~ එයට රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස් එකතු කරන්න..
    ~ දැන් තම්බාගත් බත් එකතු කර කලවම් කරන්න..
    එයට කපාගත් සියල්ල එකතු කරන්න, කෝන්, ග්‍රීන් පීස්, ටුනා ඇතුළුව..
    ~ සියල්ල එකතු කර රස බලන්න, ඔලිව් තෙල් මදි වගේනම් තව එකතු කරන්න පුළුවන්..
    ~ තම්බපු බිත්තර වලින් බත සරසා ගන්න. ඔයාලට පුළුවන්, මස් වර්ග, බ්රෝකොලි, ගෝවා වර්ග, කළු ඔලිව් ගෙඩි, මොසරල්ලා චීස් මේ වගේ තියෙන දේවල් හා විවිධ දේවල් උපයෝගී කරගෙන හදන්න.රස වගේම හරිම ගුණයි.
     
    Last edited: