මේක තමයි, අපිට හදාගන්න හොද recipe එකක් හොයලා plspongal rice kiyanne ekata
sri lankan treacleමේකට පැනි දාල නෑ බං අරුන් කියන්නෙ කිරි වලින් එන පැනි රස බත් එකේ. අර මැද තියෙන්නෙ ලුනු මිරිසක් ඒක උඩට තමයි මාළු කෑල්ල තියල තියෙන්නෙ. අනිත් ඒව ගානිශ් එකට තියපුවා.
මේක තමයි, අපිට හදාගන්න හොද recipe එකක් හොයලා pls
google කරාට තියෙන්නේ indian ඒවා
මේක තමයි, අපිට හදාගන්න හොද recipe එකක් හොයලා pls
google කරාට තියෙන්නේ indian ඒවා
මුරුතැන බත් or පොංගල් බත Both can be prepared in different ways that depend on the area, but the bases are "Kiribath" and "Jaggery.".
ඒ කටනම් එකඟ නෑ . ලංකාවට ආවම කෑම තියෙන්න ඕන ලංකාවේ විදිහට. Authenticity එක නැති උනාම වටිනාකම යනවා.මේක මේ වගේ අපේ කෑම ජාති එක එක විදියට අලුත් වෙන්න ඕන ලංකවට එන විදේශිකයන්ට හරි යන විදියට.
නැ නැ මම කිව්වේ එහෙම නෙවෙයි. දේශීය කෑම ඒ විදියට දෙන්න ඕන . ඒ එක්කම එක්ක මේ වගේ වෙනස් කරපු ඒවත් තියෙන්න ඕන upscale dining - fine dining රෙස්ටුරන්ට් වල.ඒ කටනම් එකඟ නෑ . ලංකාවට ආවම කෑම තියෙන්න ඕන ලංකාවේ විදිහට. Authenticity එක නැති උනාම වටිනාකම යනවා.
ඔය කතාව හරියන්නේ Michelin Star restaurant or Hatted Restaurants වගේ ඒවාට.
මම අහල තියෙනව කොරිය ගියපු උන් කියනව ඌරු මසුත් පැනිරහයි කියල එහෙ. පුරුදුවෙන්න සෑහෙන කලයක් ගියා කියල. සෝජු එක සැරයක් බීල ඉන්න වෙලාවක සෙට් වෙලා මගෙ නහයෙන් ආව පැනි රසයි කියල දන්නෙ නැතුව ගහල.sri lankan treaclewatch again
මේ අහපන් …ලංකාවේ අපි ලුණු ඇඹුල කිව්වට මුන්ගේ කෑම වල ගන්නේ sweet and sour කියන්නේ .මුගේ palate එක හැදිලා තියෙන්නේ ඒකට හරියන්න.පිට රට (western country)ගියාම asian කඩේකට ගිහින් බලපන් උන් කොච්චර සීනි දානවද කියල ල.ඊට පස්සේ South Eastern Asian country ඒකකය ගියාම බලපන් කොහොමද සීනි වැටෙන්නේ කියල.
පොන්නයේක් ට මොන කොදු නාරටි ද බන්
පොන්නයේක් ට මොන කොදු නාරටි ද බන්