පොල් ගෙඩි ද ලාභ පොල් කිරිද ලාභ?

surarocks

Active member
  • Apr 17, 2008
    624
    75
    28
    හරි ,...ඒ කියන්නේ මචන් ඔර්ගනික් එක සුවර් නෙ ? ඒකට පිටි එකට වගේ මුකුත් දාන් නැ නේ?? හොදක් කරන්න ගිහින් ඉල්ලන් කැමක් ද දන් නැ නේ ...
    ඔගනික් එක ගන්න පුලුවන්නම් හොදය් ... එක එක එවා දානවා තමයි.... කම්ප්නි එකෙන් එකට දාන එවා වෙනස් ඇති...

    නිකන් එකට Guar gum දාන්නේ , ඔගනික් එකට Organic guar gum danne... ඒ වගෙ තමයි මචන්...

    Xanthum gum කියන එකත් දාන අය ඉන්නවා .... ඒක ඔගනික් උනත්, නන් ඔගනික් උනත් එකයි....
     

    pradeepsu

    Active member
  • Nov 4, 2019
    346
    215
    43
    ඇත්තම කිව්වොත් අපේ ගෙදරත් ඉස්සර ගත්තේ පිටි කල පොල් කිරි. ලේසි නිසා. රේණුකා බ්‍රෑන්ඩ් එක තමා එකේ වෙනස් රස අඩුම නැචුරල් රසට කිට්ටුම හම්බුනේ. මැගී, සිල්වර් මිල් වගේ ඒවා කර රසයි. කට හාරනවා.
    පස්සේ ඒවායේ ජරාව කියලා දන ගන්නකොට මාරු උනා දියර පොල් කිරි පැකට් වලට.... ගත්තේ සේරා හෝ සිල්වර් මිල් තමා. එකෙත් හේතුව උනේ වෙනස් රස, කර රස, අඩුම නැචුරල් රසට කිට්ටුම හම්බුනේ මේක. කිරිබත් එහෙම හදනවා නම් රේණුකා ටින් කල කිරිත් ගත්තා.... අනික අහවල් ජාතියේ අයගේ බ්‍රෑන්ඩ් ගන්නේ නැතිම උනොත් කියන ලෙඩෙත් තියනවා. අරු (මගේ relation) හම්බුනාට පස්සේ කියපු ගම් කතාව හොයලා බැලුවම ඇත්ත කියලා තේරුණාම ගත්තා පොල් ගාන මැෂිමක්. සතියකට දෙකකකට එක පාර පොල් ගෙඩි ලොකු ප්‍රමාණයක් ගාලා. කිරි හදල ෆ්‍රිජ් එකට දාලා දැන් පාවිච්චි කරනවා.... හදිස්සියට ගන්න ඔය මොනා හරි ටින් 1-2ක් ගෙදර තියාගන්නවා. එත් මාසෙට එකක් වත් ඒවා ගන්නේ නැති තරම්
    සතියක් දෙකක් තිබ්බම නරක් වෙන්නේ නැද්ද මචන් ?
     
    • Like
    Reactions: wqe123

    surarocks

    Active member
  • Apr 17, 2008
    624
    75
    28
    ඇත්තම කිව්වොත් අපේ ගෙදරත් ඉස්සර ගත්තේ පිටි කල පොල් කිරි. ලේසි නිසා. රේණුකා බ්‍රෑන්ඩ් එක තමා එකේ වෙනස් රස අඩුම නැචුරල් රසට කිට්ටුම හම්බුනේ. මැගී, සිල්වර් මිල් වගේ ඒවා කර රසයි. කට හාරනවා.
    පස්සේ ඒවායේ ජරාව කියලා දන ගන්නකොට මාරු උනා දියර පොල් කිරි පැකට් වලට.... ගත්තේ සේරා හෝ සිල්වර් මිල් තමා. එකෙත් හේතුව උනේ වෙනස් රස, කර රස, අඩුම නැචුරල් රසට කිට්ටුම හම්බුනේ මේක. කිරිබත් එහෙම හදනවා නම් රේණුකා ටින් කල කිරිත් ගත්තා.... අනික අහවල් ජාතියේ අයගේ බ්‍රෑන්ඩ් ගන්නේ නැතිම උනොත් කියන ලෙඩෙත් තියනවා. අරු (මගේ relation) හම්බුනාට පස්සේ කියපු ගම් කතාව හොයලා බැලුවම ඇත්ත කියලා තේරුණාම ගත්තා පොල් ගාන මැෂිමක්. සතියකට දෙකකකට එක පාර පොල් ගෙඩි ලොකු ප්‍රමාණයක් ගාලා. කිරි හදල ෆ්‍රිජ් එකට දාලා දැන් පාවිච්චි කරනවා.... හදිස්සියට ගන්න ඔය මොනා හරි ටින් 1-2ක් ගෙදර තියාගන්නවා. එත් මාසෙට එකක් වත් ඒවා ගන්නේ නැති තරම්
    පිටි කල පොල්කිරි ලන්කාවෙ තියෙන හොදම එක රේණුකා එක තමයි.... (මගේ පරන කොම්පැනිය)..

    Maggiee -Nestle එක ඉක්මනට දිය වෙනවා....
     
    • Like
    Reactions: wqe123

    dilans

    Well-known member
  • Jul 21, 2007
    1,453
    289
    83
    home
    පොල් කිරි ලික්විඩ් වලටත් ගම් එකක් දානවා කියලා මගේ නෑදෑයෙක් කිව්වා. පොර කුරුනෑගල පොල් කිරි පැකට් කරන ෆැක්ටරි එකක වැඩ
    පස්සේ හොයල බලපුවම ඒ ජාතියේ පැකට් වල ins numbar එකෙන් තිබ්බා
    මම නම් දැකල නැහැ, එත් එයා කියපු විදිහට අර ජෑම්, සෝස් හොදට උකු වෙන්නේ එකෙන්.... පොල් කිරිත් උකු වෙන්නේ එකෙන්...
    කොහොමත් පොල් වලට වඩා, පැකට් කරපුවා හොද වත් ලාබ වත් වෙන්න විදිහක් නැහැ නේ.....
    ෆැක්ටරි එකක් රන් කරලා, මිනිස්සු ගොඩකට පඩි නාඩි දීලා, එකේ ලාබෙකුත් තියාගෙන විකුනනකොට


    පාර දිගට හැමතැනම පොල් විකුනන්න තියනවා. (කහ වගේ නෙමෙයි.) හැම තැනම ගොඩවල්. එත් පට්ට ගණන්. මිනිස්සු ගණන් උස්සගෙන දගලනවා, එතරම් විකිනේන්නෙත් නැහැ ගණන් නිසා මිනිස්සු වැඩිය ගන්නෙත් නැහැ.. නැතිව පොල් නැතිව ගණන් ගිහින් නෙමේ. මීගමු පාරේ තත්වය, පේන විදිහට.....
    Xanthan gum ban
     
    • Like
    Reactions: wqe123

    charitha2011

    Well-known member
  • Jan 25, 2011
    2,747
    3,437
    113
    Sri Lanka
    පොල් කිරි පිටි පැකට් එක නම් බොරුවක් , පොල් කිරිනෙවේ තියෙන්නේ.. :baffled:
    දියර පොල් කිරි පැක් තියෙනවා ඒවා නම් උකුවට තියෙනවා..මම එක පාරක් අරන් බැලුවා හොදටම හොදයි..:love2:
     
    • Wow
    Reactions: Heshan Daminda

    wqe123

    Well-known member
  • Aug 21, 2015
    3,496
    1,239
    113
    ලංකාවේ.. ලංකාවේ
    සතියක් දෙකක් තිබ්බම නරක් වෙන්නේ නැද්ද මචන් ?
    වෙන වෙනමම බාජන වල දාලා. deep freeze කරන්නේ පොල් කිරි ගාපුවා දෙකම. සතියක්, දවස් 8-9 කිරි පාවිච්චි කරනවා
    ඊලග ටිකට ගාපු පොල් ආයේ බ්ලෙන්ඩර් කරලා වතුර කරනවා. මදි නම් ගානවා. උපරිම මාසෙට දවස් 3-4ක් පොල් ගායි...
     
    • Wow
    Reactions: Heshan Daminda

    gayanmax00

    Well-known member
  • Dec 17, 2010
    6,762
    860
    113
    ගම මහනුවරයි
    ගෙදර උයන්න කරන්න ලාභ පොල් ගෙඩි ගන්න එකද නැත්තන් පිටි කල පොල්කිරි පැකට් ගන්න එකද බන්? පොල් ගෙඩියට සාපේක්ෂව ඒ කිරි පැකට් වලත් ගණන් වැඩි වෙනවා ඇති නේද බන්? ජීවිතේට ගෙනල්ල නෑ එහෙම කිරි පැකට්. උඹලෑ ගෙවල් වල මොනවද පාවිච්චි කරන්නේ වැඩිපුර? 🤔
    කන්න බෑ බොල. අලුත උපන් ළමයෙක් ට ඇරෙන්න පොල් වලින් උයපු වා කාපු එකෙක් ට නන් කන්න බෑ
     
    • Wow
    Reactions: Heshan Daminda

    lk-maare

    Well-known member
  • Nov 16, 2014
    3,908
    925
    113
    මහනුවර
    ඇත්තම කිව්වොත් අපේ ගෙදරත් ඉස්සර ගත්තේ පිටි කල පොල් කිරි. ලේසි නිසා. රේණුකා බ්‍රෑන්ඩ් එක තමා එකේ වෙනස් රස අඩුම නැචුරල් රසට කිට්ටුම හම්බුනේ. මැගී, සිල්වර් මිල් වගේ ඒවා කර රසයි. කට හාරනවා.
    පස්සේ ඒවායේ ජරාව කියලා දන ගන්නකොට මාරු උනා දියර පොල් කිරි පැකට් වලට.... ගත්තේ සේරා හෝ සිල්වර් මිල් තමා. එකෙත් හේතුව උනේ වෙනස් රස, කර රස, අඩුම නැචුරල් රසට කිට්ටුම හම්බුනේ මේක. කිරිබත් එහෙම හදනවා නම් රේණුකා ටින් කල කිරිත් ගත්තා.... අනික අහවල් ජාතියේ අයගේ බ්‍රෑන්ඩ් ගන්නේ නැතිම උනොත් කියන ලෙඩෙත් තියනවා. අරු (මගේ relation) හම්බුනාට පස්සේ කියපු ගම් කතාව හොයලා බැලුවම ඇත්ත කියලා තේරුණාම ගත්තා පොල් ගාන මැෂිමක්. සතියකට දෙකකකට එක පාර පොල් ගෙඩි ලොකු ප්‍රමාණයක් ගාලා. කිරි හදල ෆ්‍රිජ් එකට දාලා දැන් පාවිච්චි කරනවා.... හදිස්සියට ගන්න ඔය මොනා හරි ටින් 1-2ක් ගෙදර තියාගන්නවා. එත් මාසෙට එකක් වත් ඒවා ගන්නේ නැති තරම්
    Mageth me colomba inna gedara mewa use karanne machan. nuwara pol ma thamai. ara thel wage tika ayin karala use karanne. rasawal nan patta wenas ithin. silvermill ahawal ayageda bn? danneth na.
    kohomath dan kaama walin control karaganna ba bn. haal wala idan elawalu hama magulema jaaraawama thamai thiyenne
     

    Sunil dinawamu

    Well-known member
  • Aug 12, 2015
    2,242
    492
    83
    මචන් පොල් කිරි / ගා ගත් පොල් පාවිච්චි කරනවා නම් අනිවා පොල් ගෙඩිය බිදලා දවස් දෙකක් (පැය 48) ගත වීමට පෙර පාවිච්චි කරලා ඉවර කරන්න. වැඩි නම් ඒ ටික වේලලා තෙල් හිදින්න ගන්න. ෆ්‍රිජ් වල දාගෙන දවස් ගණන් තියාගෙන කනවට වැඩිය හොදයි ටින් කරපු පොල් කිරි අරන් පාවිච්චි කරන එක. (පොල් හා පොල් තෙල් ගැන හොද පාරම්පරික වේද මහත්මයෙක් ගෙන් අහල බලන්න. ඒ වෙදකමේ විශේෂයෙන් සදහන් වෙනවා ඔය කරනා ගැන) ලාභය හා පහසුව ගැන පමණක් හිතන නිසා තමයි ලංකාවේ මෙතරම් බෝ නොවන රෝග වැඩි.
     

    TNHM

    Well-known member
  • Jan 3, 2017
    1,657
    887
    113
    මන් හිතන්නේ අපේ ගෙදරත් ඕවා තමයි use වෙන්නේ. රසේ නම් ලොකු වෙනසක් නැ
     

    wqe123

    Well-known member
  • Aug 21, 2015
    3,496
    1,239
    113
    ලංකාවේ.. ලංකාවේ
    Mageth me colomba inna gedara mewa use karanne machan. nuwara pol ma thamai. ara thel wage tika ayin karala use karanne. rasawal nan patta wenas ithin. silvermill ahawal ayageda bn? danneth na.
    kohomath dan kaama walin control karaganna ba bn. haal wala idan elawalu hama magulema jaaraawama thamai thiyenne
    naa ban silvermill & sera ehema naa....
     
    • Like
    Reactions: lk-maare